Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2013 01:45

«Ζεσταίνεται» το μέτωπο για την Υγεία στην Πρέβεζα με... Μάικλ Μουρ!

Η Επιτροπή Αγώνα Υγείας στην Πρέβεζα, η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας, καλούν τους πολίτες της περιοχής μας, στην προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ ‘SICKO’ την Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2013 στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση), την οποία συνδιοργανώνουν.

Επίσης καλούν όλους στην εκδήλωση στις 17 Νοέμβρη στην Θεοφάνειο στις 11:30π.μ.

 

Η ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρει:

 Σε συνέχεια μιας σειράς δράσεών  της Επιτροπής  Αγώνα για την Υγεία στην Πρέβεζα και του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

Όπως

·         η μεγάλη καμπάνια συλλογής  πάνω από 12.000 υπογραφών για την αναβάθμιση του νοσοκομείου της πόλης και των κέντρων υγείας  και υπέρ της δωρεάν  υγείας,

·         η συμμετοχή σε δυο υγειονομικά συλλαλητήρια στην Αθήνα,

·         το  μεγάλο συλλαλητήριο  της 17ης Απριλίου του 2013 στην Πρέβεζα

·         η ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση-ομιλία και συναυλία    του καλοκαιριού στην παραλία της πόλης

έπεται συνέχεια

 την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, στις 7μμμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην ΟΑΣΗ) ,

 με την προβολή της ταινίας –ντοκιμαντέρ «Sicko» του αμερικανού σκηνοθέτη Μάικλ Μουρ  και  με την υποστήριξη της Κινηματογραφικής Λέσχης Πρέβεζας .

Σήμερα που η κυρίαρχη συνταγή  για τα Συστήματα Υγείας και Ασφάλισης   είναι η ελεύθερη αγορά και η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, αξίζει τον κόπο να δούμε ποιες είναι οι επιπτώσεις αυτής της πολιτικής στη 'Μέκκα' του ιδιωτικού τομέα υγείας και ασφάλισης , στις ΗΠΑ. Να δούμε δηλαδή ποια είναι τα αποτελέσματα  ενός Συστήματος που στηρίζεται στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας και σε ένα ελάχιστο 'δίκτυ ασφαλείας' μέσω υποβαθμισμένων δημόσιων προγραμμάτων περίθαλψης.