Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2013 14:47

Συνάντηση του Δημάρχου Πρέβεζας με τους μαθητές του 1ου Ε.Π.ΑΛ .

Το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του 1ου Ε.Π.Α.Λ Πρέβεζας, το οποίο τελεί υπό κατάληψη και τον διευθυντή του σχολείου Νίκο Τριάντο, δέχτηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης.

Οι μαθητές και ο κ.Τριάντος ενημέρωσαν τον κ.Μπαϊλη για τα αιτήματα που θέτει το μαθητικό συμβούλιο υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι:

1. Πρέπει να συντηρηθεί το γυμναστήριο το οποίο πλημμυρίζει νερά.

2. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη υλικών, εργαλείων και αναλωσίμων σε όλα τα εργαστήρια.

3. Καταγράφονται προβλήματα στο σύστημα θέρμανσης του σχολείου , οι χώροι υγιεινής δεν είναι καθαροί, λείπουν βιβλία ενώ τα εργαστήρια πλημμυρίζουν κάθε φορά που βρέχει.

Οι μαθητές του 1ου Ε.Π.Α.Λ Πρέβεζας διαμαρτύρονται ακόμη για ην στοχευμένη εφαρμογή του νόμου για την αναπλήρωση χαμένων ωρών από καταλήψεις (μάθημα το Πάσχα), για την κατάργηση του τομέα υγείας και Πρόνοιας στα ΕΠΑΛ και την απόλυση των καθηγητών καθώς επίσης και την απόλυση των σχολικών φυλάκων υπογραμμίζοντας ότι τα σχολεία γίνονται εύκολα χώρος παρουσίας εξωσχολικών.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης , άκουσε τα αιτήματα των μαθητών καθώς και την παρέμβαση του κ.Τριάντου υπογραμμίζοντας ότι άμεσα θα αποστείλει στο σχολείο μηχανικό προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα και να δρομολογηθεί η επίλυσή τους.

Ο κ.Μπαϊλης τόνισε ότι η Δημόσια Δωρεάν Παιδεία είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων των πολιτών σημειώνοντας ότι η πολιτεία έχει χρέος να σταθεί δίπλα στη νέα γενιά και στα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει.