Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2013 22:36

Πρέπει επιτέλους να γίνει σοβαρή συζήτηση για τα αδέσποτα στην Πρέβεζα!

Στην Πρέβεζα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, το οποίο γίνεται συνεχώς μεγαλύτερο, ειδικά στις περιοχές Νεοχωρίου και Αγίας Τριάδας, πλησίον των οποίων βρίσκεται το καταφύγιο των αδέσποτων. Και τα προβλήματα δεν έχουν να κάνουν τόσο με τη φυσική παρουσία των ζώων, όσο με το γεγονός ότι τα ζώα αυτά έχουν ανάγκες. Για παράδειγμα τα ξημερώματα της Τρίτης στο Νεοχώρι, τέσσερα αδέσποτα μπήκαν σε εγκατάσταση με κότες, στον προαύλιο χώρο σπιτιού και προκάλεσαν ζημιά, καθώς έψαχναν τροφή.

Το ζήτημα με τα αδέσποτα έχει δύο βασικές πτυχές. Πρώτα από όλα πρέπει να καταγραφούν, να ελεγχθούν, να προσεχθούν, να εμβολιαστούν και να δείξουμε τον πολιτισμό μας, δείχνοντας σεβασμό και στα ζώα. Δεύτερον, πρέπει να προστατευθούν από ορισμένους ασυνείδητους και διεστραμμένους τύπους, που με φόλες προσπαθούν να ξεπαστρέψουν, όσο το δυνατόν περισσότερα.

Έχει φτάσει επιτέλους η στιγμή να γίνει μια πολύ σοβαρή συζήτηση, αλλά και παράλληλη κινητοποίηση φορέων και πολιτών, ώστε να δοθεί στην Πρέβεζα μία οριστική και τελική λύση, που θα μας κάνει ως κοινωνία να αισθανθούμε περήφανοι.

Πρόσφατα στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, έγινε μία ευρεία σύσκεψη, όπου τονίστηκε η αναγκαιότητα να εμβολιαστούν όλα τα κατοικίδια μας (σκύλοι, γάτες κ.α) αλλά και τα αδέσποτα ζώα που κινδυνεύουν από την λύσσα.

Ο Δήμος Πρέβεζας θέσπισε το τέλος για τα αδέσποτα, ωστόσο φτάνει μόνον αυτό;

Η Π.Ε. Πρέβεζας και ο Δήμος Πρέβεζας είναι ανάγκη να πάψουν να «στρουθοκαμηλίζουν», να καθίσουν σε ένα τραπέζι, μαζί με τις φιλοζωικές οργανώσεις, να διατεθούν κάποια κονδύλια και σε συνεργασία με ένα δίκτυο εθελοντών, να προωθηθεί μία λύση υπέρ των ζώων και των ανθρώπων.

Σημαντικός παράγοντας για να δοθεί λύση στο ζήτημα με τα αδέσποτα ζώα, είναι και η ευαισθησία της Εισαγγελίας Πρέβεζας, πάνω σε αυτό το πρόβλημα.

Σε άλλες πόλεις της Ελλάδας η κατάσταση βελτιώθηκε αισθητά, μόλις έγινε ένας συντονισμός. Στην Πρέβεζα γιατί δε μπορούμε;