Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 01:28

«Στρουθοκαμηλίζουν» οι επίσημοι φορείς με την κατάσταση του Νοσοκομείου Πρέβεζας

Από ορισμένα κέντρα ή... παράκεντρα, προωθείται η άποψη πως το καλύτερο για το Νοσοκομείο της Πρέβεζας είναι να... θαφτούν τα προβλήματα κάτω από το... χαλάκι. Αυτό όμως μάλλον μοιάζει με «στρουθοκαμηλισμό», καθώς είναι έντιμο οι πολίτες της Πρέβεζας και της ευρύτερης περιοχής να γνωρίζουν πως ακριβώς έχει η κατάσταση στο Νοσοκομείο. Και όπως είχαν αναφέρει και παλαιότερα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, σε συνέντευξη Τύπου που είχαν παραχωρήσει, μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με την υποστελέχωσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.atpreveza.gr, στις 4 Οκτωβρίου έληξε η σύμβαση του μοναδικού ουρολόγου, που εργαζόταν ως επικουρικός. Παράλληλα, στο αναισθησιολογικό τμήμα υπηρετεί αυτή τη στιγμή ένα αναισθησιολόγος και παρά τη «βοήθεια» από νοσοκομεία των Ιωαννίνων, δεν υπάρχει δυνατότητα εφημεριακής κάλυψης όλου του μήνα (υπάρχουν δηλαδή κάποιες μέρες χωρίς αναισθησιολόγο γιατρό στην εφημερία του Νοσοκομείου).

Τα προβλήματα στελέχωσης του ΓΝ Πρέβεζας δε σταματούν εκεί. Στο ορθοπεδικό τμήμα υπηρετούν 3 μόνιμοι γιατροί και ένας επικουρικός. Η σύμβαση του επικουρικού ιατρού λήγει εντός του Νοεμβρίου και ένας μόνιμος συνάδελφός του, συνταξιοδοτείται το Δεκέμβριο. Άρα από τον Ιανουάριο το Νοσοκομείο μένει με δυο ορθοπεδικούς, άρα τουλάχιστον 10-15 μέρες του μήνα δεν θα υπάρχει εφημερεύων ορθοπεδικός. Με... λίγα λόγια, όποιος πάθει ένα απλό διάστρεμμα ή ένα απλό κάταγμα αυτές τις ημέρες, που προαναφέραμε ας αναζητήσει θεραπεία σε Άρτα και Γιάννενα.

Επιπλέον, στη χειρουργική κλινική υπηρετούν 3 χειρουργοί εκ των οποίων ο ένας είναι σε αναρρωτική άδεια με συνέπεια να μην καλύπτονται οι εφημερίες του μήνα...

Η διοίκηση του Νοσοκομείου ωστόσο, στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, όταν τέθηκαν αυτά τα ζητήματα, απάντησε: «Ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου για το 2013, δεν επαρκεί για πρόσληψη επικουρικού ιατρού». Άντε να βγει άκρη...

Οι επίσημοι φορείς της περιοχής, άραγε τα βλέπουν όλα καλά;