Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 02:39

Μονάδα επεξεργασίας λυματολάσπης στην Πρέβεζα!

Μέσα στη γενικότερη αναπτυξιακή δυστοκία του Δήμου Πρέβεζας, ο οποίος... αγκομαχάει στο οικονομικό κομμάτι του, υπάρχουν πρωτοβουλίες από δημόσιους φορείς, που αποδεικνύουν πως υπάρχει κάποια προοπτική, αν κινηθούν οι φορείς κατάλληλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.atpreveza.gr, η ΔΕΥΑΠ έχει ήδη καταρτίσει μελέτη και φάκελο δικαιολογητικών, τα οποία έχουν υποβληθεί στον αρμόδιο φορέα, ώστε να δημιουργηθεί πλάι στο βιολογικό καθαρισμό της Πρέβεζας, μονάδα επεξεργασίας λυματολάσπης. Ένα έργο της τάξεως των 850.000 ευρώ.

gview

Η λυματολάσπη θα φυλάσσεται σε κατασκευές που προσομοιάζουν με θερμοκήπια και με τη μέθοδο της ξήρανσης, θα γίνεται η επεξεργασία της.

Παραδείγματα τέτοια συναντά κάποιος στη Χερσόνησο της Κρήτης, στις Σέρρες κ.α.

Για να διαπιστώσουμε τα οφέλη αρκεί να σταθούμε στο γεγονός πως εταιρίες επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή τη λυματολάσπη που βγαίνει από την Πρέβεζα και η οποία αξιοποιείται σε καλλιέργειες, αποκομίζοντας ηψηλά χρηματικά ποσά από αυτή τη δραστηριότητα.

Παράλληλα για τη ΔΕΥΑΠ μειώνεται κατά πολύ το κόστος μεταφοράς και εναπόθεσης, καθώς ο όγκος της λυματολάσπης μειώνεται κατά 70%.