Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013 01:35

Σε «αναβρασμό» το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

Η διαμαρτυρία μετά... μουσικής των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, στις 18 Οκτωβρίου (διαβάστε: «Μη μας στερείτε το όνειρο...»-Διαμαρτυρία από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας) και οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, φαίνεται πως δεν... κινητοποίησαν την κρατική μηχανή, ώστε να λυθούν τα προβλήματα.

Το Μουσικό Σχολείο της Πρέβεζας βρίσκεται σε «αναβρασμό», καθώς υπάρχουν ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, αναφορικά με τα μαθήματα μουσικών οργάνων, ενώ έχει δημιουργηθεί ένα νομικό κενό, όσον αφορά τη σίτιση, καθώς ο νόμος με τον οποίο μεταφέρθηκε η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών από τους δήμους στις περιφέρειες και η ΚΥΑ του Ιουνίου, δεν αναφέρει πουθενά για μεταφορά της αρμοδιότητας σίτισης. Οπότε απαιτούνται διευκρινίσεις για το τι τελικά ισχύει.

Παράλληλα, καθηγητές και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, έχουν θέσει το θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων. Ο Δήμος Πρέβεζας και το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν προχωρήσει στην παραχώρηση 14 στρεμμάτων για την ανέγερση Μουσικού Σχολείου στον Μύτικα και ο κ. Μπαϊλης έχει ενημερώσει πως οι διαδικασίες για την εκπόνηση των  απαραίτητων μελετών, έχουν ξεκινήσει, αλλά δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα είναι έτοιμες οι νέες εγκαταστάσεις.

Οι γονείς δεν έχουν καθίσει με... σταυρωμένα τα χέρια. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί μία συνάντηση γονέων και καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας και ακόμη μία συνέλευση με την παρουσία και των μαθητών. Επίσης το κτίριο τελεί υπό κατάληψη από τους μαθητές.

Οι συμμετέχοντες μάλιστα πήραν απόφαση να θέσουν το θέμα και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, για να «ανοίξει» το ζήτημα, μέσω της συνεδρίασης και στην κοινωνία της πόλης. Και να τεθεί ξεκάθαρα το θέμα: Θέλει ο τόπος ή δε θέλει Μουσικό Σχολείο; Και επιπροσθέτως: Μπορεί να το στηρίξει;

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, ετοιμάζονται να πάρουν μέρος και στην πανελλαδική κινητοποίηση των Μουσικών Σχολείων, που θα γίνει στην Αθήνα στις αρχές Δεκεμβρίου.