Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013 03:25

Κέντρο Συμβουλευτικής στην Πρέβεζα, «Δεν είσαι μόνη, δεν είσαι η μόνη!»

«Δεν είσαι μόνη, δεν είσαι η μόνη»..με αυτά τα λόγια το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής, που λειτουργεί εδώ και ένα περίπου μήνα στην Πρέβεζα, θέλει να προτρέψει τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης να σπάσουν τη σιωπή τους γνωρίζοντας πως εκεί έξω υπάρχει κάποιος που μπορεί υπεύθυνα να τους βοηθήσει.

Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης πλαισιωμένος από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου ,την ψυχολόγο Σταυρούλα Πουλιάνου και την κοινωνική λειτουργό Ακριβή Κατσάνου, παρουσίασαν τις δράσεις του Κέντρου και ταυτόχρονα έστειλαν ένα μήνυμα ενάντια στην βία κατά των γυναικών.

«Η βία, και πολύ περισσότερο η ενδοοικογενειακή, αποτελεί ένα πρόβλημα που πλήττει όλο και περισσότερες γυναίκες αφού τα κρούσματα αυξάνουν ανησυχητικά. Μακάρι να μην υπήρχαν τέτοια προβλήματα από την στιγμή όμως που υπάρχουν, οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε» υπογράμμισε ο δήμαρχος Πρέβεζας τονίζοντας πως το Κέντρο Συμβουλευτικής του δήμου Πρέβεζας διαδραματίζει αυτόν ακριβώς το ρόλο.

Το Κέντρο , παρέχει πολύτιμη συμβουλευτική υποστήριξη σε γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βίας ενώ τις κατευθύνει στο να διαχειριστούν το πρόβλημά τους , να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και σε συνεργασία , προς το παρόν, με το νομικό τμήμα του Δήμου να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία του Κέντρου το οποίο λειτουργεί έναν περίπου μήνα, περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας καταγράφονται και στην Πρέβεζα, ενώ όπως επισήμαναν οι επιστήμονες η όλη διαδικασία περιλαμβάνει απόλυτη εχεμύθεια και ανωνυμία και οι γυναίκες που απευθύνονται στο Κέντρο εκτός από νομικες συμβουλές μπορούν ακόμη και να φιλοξενηθούν σε έναν από τους ξενώνες που διαθέτει η δομή ανά την Ελλάδα.

Τα περιστατικά έχουν αυξηθεί, σε σύγκριση με παλαιότερα χρόνια επισημάνθηκε από το επιστημονικό προσωπικό του κέντρου , με τραγικότερο όλων το γεγονός ότι στο άσχημο αυτό «παιχνίδι» μπαίνουν πλέον με «ενεργό» ρόλο και τα παιδιά, ανακυκλώνοντας τη συμπεριφορά των γονιών τους.

Τα στοιχεία που παρατέθηκαν σοκάρουν, αφού μία στις τρεις γυναίκες έχουν πέσει θύμα ξυλοδαρμού και όπως είπε χαρακτηριστικά η κα Πουλιάνου συνολικά τα 2,5 τελευταία χρόνια η γραμμή 15900 έχει δεχτεί 12.313 κλήσεις.

Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζουν και οι βιασμοί ενώ τα περιστατικά κακοποίησης αφορούν κυρίως γυναίκες από 25 έως 54 ετών , άνεργες, κακής ή μεσαίας οικονομικής κατάστασης, τα οποία τα τελευταία 3 χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν αυξηθεί.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής της Πρέβεζας , στεγάζεται στο κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας (οδός Ιωνίας) ενώ λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες γραφείου. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2682024444.