Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2013 03:31

Έσπασε το φράγμα των 300 χιλιάδων αφίξεων το αεροδρόμιο του Ακτίου!

Το φράγμα των 300 χιλιάδων αφίξεων έσπασε το αεροδρόμιο του Ακτίου σκορπώντας αισιοδοξία στους ανθρώπους που ασχολούνται με τον τουρισμό πως η χρονιά που έρχεται θα είναι ακόμη καλύτερη, αφού ήδη υπάρχουν συμφωνίες για την άφιξη πτήσεων από χώρες που μέχρι στιγμής δεν επισκέπτονταν την περιοχή μας.

Πιο συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο του Ακτίου οι αφίξεις ξεπέρασαν τις 315 χιλιάδες αφίξεις, αριθμός που σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας και αρμόδιο για θέματα τουρισμού κ. Στράτο Ιωάννου, μεταφράζεται κατά μέσο όρο σε 2,5 εκατομμύρια περίπου διανυκτερεύσεις στην ευρύτερη περιοχή και σε αύξηση της τάξης του 9% σε σχέση με πέρυσι.

Ο κ. Ιωάννου δηλώνει αισιόδοξος για τη νέα χρονιά αφού από τον Απρίλιο το Άκτιο θα «συνδεθεί» για πρώτη φορά με τη Ρωσία με αεροπλάνο 180 θέσεων κάθε εβδομάδα, ενώ θα υπάρξουν τρεις ακόμη νέες πτήσεις από Σκανδιναβικές χώρες, μία επιπλέον από τη Γερμανία και οι πτήσεις με εταιρεία χαμηλού κόστους από τη Βενετία.

«Έχουμε δείγματα σημαντικής αύξησης και οι αγορές που «ανοίξανε» φέτος όπως η Ρουμανία και η Ουκρανία πήγαν πάρα πολύ καλά και θα συνεχίσουν με μεγαλύτερα αεροπλάνα» τονίζει ο κ. Ιωάννου συνυπολογίζοντας την αύξηση στον αριθμό των επισκεπτών που φτάνουν στην περιοχή οδικώς από τη Ρουμανία αλλά και από την Τουρκία.

Ο κ. Ιωάννου σημειώνει πως η Περιφέρεια Ηπείρου έκανε σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσει δυναμικά προκειμένου η Ήπειρος να προβληθεί σαν ένας προορισμός για όλες τις εποχές μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες προώθησης και προβολής. 

Δείτε το βίντεο όπου ο αντιπεριφερειάρχης μίλησε για τη φιλοσοφία που θα ακολουθήσει η Περιφέρεια τα επόμενα δύο χρόνια στο θέμα του τουρισμού, αλλά και για την έκθεση Philoxenia και τα βέλη που δέχθηκε το Περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου: