Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 01:17

Η έλλειψη αναισθησιολόγου στο ΓΝ Πρέβεζας έφτασε μέχρι τη Βουλή

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστας Μπάρκας στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, κατέθεσε στις 29 Νοεμβρίου 2013, Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με θέμα: «Χωρίς αναισθησιολόγο το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας».

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής αναφέρει: «Το μόνιμο πρόβλημα για την λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας με την παρουσία ενός μόνο αναισθησιολόγου, αναμένεται να οξυνθεί κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Και αυτό διότι σύμφωνα με το πρόγραμμα εφημερίων, όλη την εβδομάδα των γιορτών, από την ημέρα των Χριστουγέννων έως και την παραμονή της πρωτοχρονιάς, δεν θα υπάρχει γιατρός αναισθησιολόγος για να καλύψει τις εφημερίες. Αυτό εκ των πραγμάτων θα δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα στην λειτουργία του ίδιου του νοσοκομείου, καθώς επί της ουσίας δεν θα μπορούν να πραγματοποιούνται χειρουργεία και να αντιμετωπίζονται τα επείγοντα περιστατικά που θα χρίζουν ανάλογης βοήθειας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Οι μνημονιακές απαιτήσεις τις τρόικας μείωσαν τις θέσεις αναισθησιολόγων στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, χωρίς να λάβουν καθόλου υπόψιν τους τις ανάγκες του νοσοκομείου, αλλά και την υγεία των ασθενών. Το αποτέλεσμα είναι αυτή την στιγμή να τίθεται εν αμφιβόλω η ίδια η λειτουργία του νοσοκομείου. Το συγκεκριμένο ζήτημα που προέκυψε στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας έρχεται απλά να προστεθεί στη μακρά λίστα των αποτελεσμάτων που παράγει η Κυβερνητική πολιτική. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λάθος ή παράληψη καθώς εντάσσεται στην γενικότερη επίθεση που δέχονται τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας και στη αποδιάρθρωση που συντελείται σε όλους τους Δημόσιους Θεσμούς και ειδικότερα σε αυτού της Υγείας και της Πρόνοιας.

Οι κ.κ. Υπουργοί ερωτώνται μεταξύ άλλων αν είναι διατεθημένοι να καλύψουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στο Γ.Ν.Π. καθώς δεν είναι δυνατόν να εξαρτάται η λειτουργία των Δημοσίων Νοσοκομείων της Χώρας από το αν οι Γιατροί θα κάνουν χρήση του δικαιώματός τους να λαμβάνουν κάποιες ημέρες αδειών κάθε χρόνο».