Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 02:33

Σκέφτονται σοβαρά την επίσχεση εργασίας οι εργαστηριακοί γιατροί της Πρέβεζας

«Αναβρασμός» επικρατεί στην Υγεία με την αντιπαράθεση γιατρών και Άδωνι Γεωργιάδη να παίρνει διαστάσεις. Οι εργαστηριακοί γιατροί της Πρέβεζας είχαν χθες, Δευτέρα, συνάντηση στον Ιατρικό Σύλλογο, όπου συζήτησαν τις επικείμενες εξελίξεις στον ΕΟΠΥΥ, τα μέτρα claw back και rebate, που τους δημιουργούν πρόβλημα βιωσιμότητας (καλούνται να επιστρέψουν ένα ποσό από τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ που έχουν ήδη εκτελέσει κι ενώ έχουν πληρωθεί για τον Απρίλιο) και θέλησαν να καθορίσουν και μία συλλογική αντίδραση ως μέσο πίεσης απέναντι στην στρατηγική και τις πολιτικές του Υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαστηριακοί γιατροί της Πρέβεζας, όπως και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο της επίσχεσης εργασίας.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Οι εργαστηριακοί γιατροί δε θα δέχονται τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ

Ο εξεταζόμενος θα πληρώνει τον γιατρό βάσει του κρατικού τιμολογίου και στη συνέχεια θα λαμβάνει μία απόδειξη, με την οποία θα μπορεί να διεκδικήσει τα χρήματά του από τον ΕΟΠΥΥ.

Είναι μία μορφή πίεσης προς το Υπουργείο, την οποία έχει υιοθετήσει και ο ΠΟΣΙΠΥ, εν όψει της 6ης Δεκεμβρίου, ημερομηνία που αναμένονται νέα μέτρα για την Υγεία από τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Εργαστηριακοί γιατροί σε όλη την Ελλάδα υποστηρίζουν πως η πολιτική του Υπουργείου είναι ξεκάθαρη, καθώς επιδιώκει να παραδοθεί η Υγεία στα μεγάλα υγειονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Οι εξελίξεις πάντως αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.