Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 02:52

Σε δικό της χώρο η Δημοτική Παιδική Βιβλιοθήκη της Πρέβεζας

Στη δημιουργία ξεχωριστού χώρου για τη λειτουργία της παιδικής δημοτικής βιβλιοθήκης προχωρά ο δήμος Πρέβεζας, θέλοντας να δώσει μια πνοή ανάπτυξης στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης, το οποίο τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει έντονη και πλούσια δραστηριότητα.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την μίσθωση του ακινήτου κληροδοτήματος Αναστασίου Θεοφάνη για τη στέγαση της Δημοτικής Παιδικής Βιβλιοθήκης, που σημαίνει ότι σύντομα η παιδική βιβλιοθήκη θα στεγαστεί στο ισόγειο της Θεοφανείου, αφού βέβαια γίνει πρώτα η απαραίτητη διαμόρφωση του χώρου.

dhmotiko sumvoulio

«Επειδή στο κτίριο της δημοτικής βιβλιοθήκης υπάρχει μεγάλο χωροταξικό πρόβλημα και επειδή το παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μια άνθηση μέσα και από τη συμμετοχή του δήμου μας σε μια σειρά προγραμμάτων για την προώθηση της φιλαναγνωσίας και του βιβλίου γενικά, μας αναγκάζει να σκεφτούμε κάποιες λύσεις για να βοηθήσουμε τη βιβλιοθήκη να αναπτυχθεί» τόνισε στην εισήγησή του ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα πολιτισμού κ. Κοσμάς Κορωναίος, σημειώνοντας πως ήδη έχει γίνει άιτημα προς το γραφείο κληροδοτημάτων, το οποίο θα διαβιβαστεί και στα Ιωάννινα προκειμένου να γίνουν σύντομα όλες οι διαδικασίες. Σε δεύτερο χρόνο θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο προς συζήτηση και η μελέτη για τη διαμόρφωση του χώρου.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Τσοβίλης επισήμανε πάντως πως η συγκεκριμένη πρόταση είναι μια προσωρινή λύση και υπογράμμισε πως υπάρχει έλλειψη κτιριακών υποδομών για τη στέγαση σύγχρονης βιβλιοθήκης, και προς σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί η δημοτική αρχή.