Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 20:02

Πρωτοστάτες στις κινητοποιήσεις οι σχολικοί φύλακες της Πρέβεζας (vid)

Στην Αθήνα, μαζί με συναδέλφους τους από όλη την Ελλάδα, βρέθηκαν περίπου 10 σχολικοί φύλακες από την Πρέβεζα, οι οποίοι όπως καταγγέλλουν στο www.atpreveza.gr, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής.

Ένας αριθμός 300 σχολικών φυλάκων (45 από την Ήπειρο), από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, βρέθηκαν μπροστά από το Υπουργείο, στα πλαίσια πανελλαδικής διαμαρτυρίας τους.

Τα επεισόδια «ξέσπασαν» όταν μια ομάδα περίπου 60 σχολικών φυλάκων, μετά τη σύλληψη εννιά συναδέλφων τους, κινήθηκαν προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και εμποδίστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών.

Οι αστυνομικοί, τελικά, απώθησαν τους διαδηλωτές, ενώ μία διαδηλώτρια αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω των χημικών και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από μονάδα του ΕΚΑΒ.

sxolikoi

«Επικράτησε ένας πανικός. Βία, ξύλο, δακρυγόνα, έγινες προσαγωγές σχολικών φυλάκων χωρίς κανένα λόγο. Ήταν μία κατάσταση απαράδεκτη. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και στην Πρέβεζα και στην Αθήνα...», μας ανέφερε η κα Γιώτα Ιωάννου, εκ μέρους των σχολικών φυλάκων της Πρέβεζας που βρέθηκαν στην κινητοποίηση στην πρωτεύουσα.

Όσο για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τονίζει: «Θα συνεχίσουμε είναι βέβαιο, απλά κανείς δεν γνωρίζει κάτι περισσότερο αυτή τη στιγμή, καθώς από τα εννέα παιδιά που συνελήφθησαν, αρκετοί είναι μέλη της πανελλαδικής μας επιτροπής».

Η κα Ιωάννου και οι σχολικοί φύλακες της Πρέβεζας, μαζί με περίπου 100 συναδέλφους τους, βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου κατά την προσαγωγή των εννέα συναδέλφων τους στον εισαγγελέα, αλλά και όταν αφέθηκαν ελεύθεροι, οι συγκεντρωθέντες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελέυθεροι, μετά την άσκηση της εις βάρος τους ποινικής δίωξης.
Η δίωξη αφορά αντίσταση κατά της αρχής και διατάραξη οικιακής ειρήνης. Η δίκη των εννέα σχολικών φυλάκων ορίστηκε για τις 31 Μαρτίου του 2014.