Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013 15:52

Στην Πρέβεζα ο υπεύθυνος για την Αναγνώριση των Ιαματικών Πηγών

To θέμα της αναγνώρισης των Ιαματικών Πηγών της Πρέβεζας βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο καθηγητής δερματολογίας Κωσταντίνος Κουσκούκης με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη και τον πρόεδρο της ΝΕΔΗΚΕΠ Χρήστο Νέσσερη.

Ο κ. Κουσκούκης έχει την ευθύνη της αναγνώρισης των Ιαματικών Πηγών, ενώ στην συνάντηση του με τον Δήμαρχο κ.Μπαΐλη έγινε εκτενής αναφορά στις προοπτικές για την ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού στην περιοχή. Ο Καθηγητής στην συνέχεια,συνοδευόμενος από τον κ.Νέσσερη επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των Πηγών .

Ο κ. Κουσκούκης υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα των μετρήσεων αποδεικνύουν την καλή ποιότητα των νερών ενώ εξέφρασε και τον θαυμασμό του για το χαμάμ του Αλή Πασσά το οποίο υπάρχει στον χώρο.

Η διαδικασία της Αναγνώρισης των Ιαματικών Πηγών θα γίνει μέσω του Συνδέσμου Δήμων –Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας ενώ –εκτός απροόπτου- θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

Όπως τονίστηκε , η Αναγνώριση αποτελεί το «εισιτήριο» για την περαιτέρω αξιοποίηση των Πηγών οι οποίες αποτελούν πόλο έλξης για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.