Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013 00:52

Χαμηλά τα ποσοστά αδήλωτης εργασίας στην Π.Ε. Πρέβεζας;

Στη δημοσιότητα έδωσε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας τα στοιχεία του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ», για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία. Στην Π.Ε. Πρέβεζας ελέγχθηκαν 91 επιχειρήσεις, οι οποίες διέθεταν 361 εργαζομένους. Ο αριθμός των αδήλωτων ήταν μόλις 7. Ένα ποσοστό δηλωμένων-αδήλωτων της τάξεως του 1,94%.

Η πρώτη έκθεση του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» αποτυπώνει τη δράση των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας, σε όλη τη χώρα για το διάστημα 15 Σεπτεμβρίου – 31 Οκτωβρίου 2013.

«Ένας εκ των βασικών μοχλών της παραοικονομίας είναι η αδήλωτη εργασία, η οποία πέραν κάθε αμφισβήτησης αποτελεί σκόπελο στην προοπτική ανάπτυξης της κάθε χώρας», τονίζει το Υπουργείο.

Οι παραπάνω έλεγχοι σε όλη την επικράτεια, από τα κλιμάκια του ΣΕΠΕ, της ΕΥΠΕΑ και της Οικονομικής Αστυνομίας ήταν σαρωτικοί, εκτεταμένοι αλλά και στοχευμένοι έλεγχοι.

Άραγε οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια; Γιατί το μην υπάρχει ουσιαστικά αδήλωτη εργασία στην Πρέβεζα είναι λιγάκι... δύσκολο.