Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013 16:58

Παράσταση διαμαρτυρίας των μελών της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία για να διορθωθεί μια αδικία...

Η αναφορά που διαβάσατε στο www.atpreveza.gr, για την οικογένεια συμπολίτης μας, που το Νοσοκομείο της Πρέβεζας, τους έστειλε... λογαριασμό για τα νοσήλεια, ενώ έχουν χάσει πρόσφατα τον άνθρωπό τους (διαβάστε: Έφυγε από τη ζωή και του ζητούν... χρωστούμενα! ), είχε και... συνέχεια.

Μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία στην Πρέβεζα, έκαναν το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Νοσοκομείου, ώστε να διορθωθεί αυτή η άστοχη και κοινωνικά ανάλγητη ενέργεια. Ο άνδρας που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα και η σύζυγός του, δεν είχαν καταφέρει να καλύψουν την ασφάλειά τους (ΟΓΑ) από το 2011.

Ο άνδρας χειρουργήθηκε εσπευσμένα στο ΓΝ Πρέβεζας, αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Το Νοσοκομείο λοιπόν έστειλε έγγραφο με κόστος 1.700 ευρώ στη χήρα του εκλιπόντα, η οποία δεν είχε επίσης ασφάλεια. Η Πρόνοια μάλιστα ανέλαβε να καλύψει εκείνη την οικογένειά της, αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι για τον άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή.

Έπειτα από παρεμβάσεις το ποσό μειώθηκε στα 1.200 ευρώ, ωστόσο τα μέλη της Επιτροπής ζήτησαν από τον διοικητικό διευθυντή κ. Παππά να διαγραφεί αυτό το επαχθές χρέος. Υπάρχει μάλιστα μία ιδιομορφία στη διοίκηση του ΓΝ Πρέβεζας, καθώς ο κ. Γεωργάκος, ο νέος διοικητής δεν έχει αναλάβει ακόμη καθήκοντα.

Τα μέλη της Επιτροπής τόνισαν ακόμη στον κ. Παππά ότι η δημόσια Υγεία δεν είναι εμπόρευμα, ούτε τα δημόσια νοσοκομεία επιχειρήσεις. Οι υπάλληλοι ωστόσο του Νοσοκομείου λειτουργούν διστακτικά, καθώς φοβούνται μήπως γίνει καταγγελία εις βάρος τους για πειθαρχικό παράπτωμα και βγουν σε διαθεσιμότητα.

Αναμένεται πάντως με ενδιαφέρον η εξέλιξη στη συγκεκριμένη υπόθεση.