Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013 21:13

Στον Καχριμάνη οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας (photo)

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στα Ιωάννινα, πανηπειρωτικό υγειονομικό συλλαλητήριο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν και σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, καθώς και σε πορεία στο κέντρο των Ιωαννίνων.

Το «παρών» στην πόλη των Ιωαννίνων, έδωσαν τα σωματεία εργαζομένων στο ΠΝ Ιωαννίνων, στο Χατζηκώστα και στα Νοσοκομεία Άρτας και Πρέβεζας. Οι συμπολίτες μας μάλιστα ταξίδεψαν με πούλμαν στα Ιωάννινα το πρωί. Μαζί τους και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας Χρήστος Δημόπουλος, ο συνάδελφός του, του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, αντιπροσωπεία φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων, αντιπροσωπείες πολιτικών οργανώσεων και φορέων.

Εκπρόσωποι των ΔΣ των παραπάνω σωματείων πραγματοποίησαν στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, στον οποίο έθεσαν τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, Στρατής Βουγέλλης, τόνισε στον κ. Καχριμάνη, πως οι ελλείψεις στο ιατρικό προσωπικό, ο ανεπαρκής προϋπολογισμός και η υποβάθμιση του Νοσοκομείου, δεν το αφήνουν να προσφέρει στους πολίτες πραγματικές υπηρεσίες Νοσοκομείου. Ανέφερε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ανασφάλιστοι, το θέμα των διαθεσιμοτήτων, ενώ ξεκαθάρισε πως είναι εντελώς διαφορετικό να λείπει ένας γιατρός από κλινική του ΓΝ Πρέβεζας, που δεν μπορεί να καλυφθεί το κενό και εντελώς διαφορετικό να λείπει από το ΠΝ Ιωαννίνων, που έχει το προσωπικό να καλύπτει τις αδυναμίες.

Ο Περιφερειάρχης κινήθηκε στη λογική... Σαμαρά. Υποστήριξε πως δεν είναι στην αρμοδιότητά του τα νοσοκομεία (έδειξε μάλιστα απόλυτα ενημερωμένος ειδικά για τα προβλήματα στο ΓΝ Πρέβεζας), ενώ ανέφερε πως πρέπει να είμαστε... ανοιχτόμυαλοι, στα προγράμματα κατάρτισης. Πρόσθεσε επίσης πως θα εξασφαλιστεί ένα κονδύλιο για να «μπαλωθούν» κάποιες αδυναμίες. Παράλληλα είπε πως είχε επικοινωνία με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μπέζα, ο οποίος και δεσμεύτηκε πως όσοι οδηγοί βγουν σε διαθεσιμότητα θα μετακινηθούν στο ΕΚΑΒ και αργότερα θα επιστρέψουν στο δυναμικό των νοσοκομείων!

Οι εργαζόμενοι τονίζουν πάντως πως είναι ελπιδοφόρο το γεγονός πως υπήρξε ένας συντονισμός των εργαζομένων στα 4 νοσοκομεία της Ηπείρου και η κοινή παρουσία τους σε ένα συλλαλητήριο και στο μέλλον ευελπιστούν για μεγαλύτερη συσπείρωση.