Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013 21:27

Υπουργείο: «Περισσεύουν» 32 εργαζόμενοι στο Δήμο Πρέβεζα – Δήμος Πρέβεζας: «Λάθος εκτίμηση»

Ο κόσμος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκεται «εν βρασμώ». Αναστάτωση και οργή προκάλεσε στην πλειονότητα των αιρετών της χώρας η μελέτη του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία εστάλη από τον αναπληρωτή υπουργό Λεωνίδα Γρηγοράκο και κρίνει τη στελέχωση του κάθε δήμου και τον αριθμό των υπαλλήλων που καλούνται να μετακινηθούν μέσω της «εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας». Στη μελέτη αυτή ο Δήμος Πρέβεζας έχει 32 υπαλλήλους που «περισσεύουν», ενώ ο Δήμος Ζηρού 10.

Ο χαρακτηρισμός «γονατογράφημα», που αποδόθηκε στη μελέτη κατά τη διάρκεια του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Αθηναίων, είναι ενδεικτικός τού πώς αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση τη μελέτη. Οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), βλέποντας 3.708 συναδέλφους να κρίνονται «πλεονάζοντες» και κατ” επέκταση «εν δυνάμει απολυμένοι», συγκεντρώνουν δυνάμεις και ετοιμάζονται για αγωνιστικές… χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις απέναντι στην κυβέρνηση.

Παρ' όλα αυτά στο Δήμο Πρέβεζας, τονίζουν πως η εκτίμηση της μελέτης είναι λανθασμένη, καθώς χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία του Ιουνίου 2013, περίοδος πριν από την κατάργηση των υπηρεσιών των σχολικών φυλάκων και της δημοτικής αστυνομίας. Τότε ο Δήμος Πρέβεζας είχε 311 εργαζομένους, ενώ τώρα έχει 256, σύμφωνα με στοιχεία της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πρέβεζας.

Παράλληλα, μόνο ως... ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί το ότι στη μελέτη σχεδόν όλοι οι Δήμοι της Πελοποννήσου θεωρούνται υποστελεχωμένοι...