Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013 03:43

Νέος "πόλεμος" για το ωράριο των καταστημάτων;

Το ενδεχόμενο προστίμων αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου Πρέβεζας, οι οποίοι την Κυριακή με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου του Ιστορικού Κέντρου αποφάσισαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους.

Η κίνηση στην αγορά ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες μετά από καταγγελία που έγινε στην αστυνομική διεύθυνση Πρέβεζας κλιμάκιο της αστυνομίας βρέθηκε στην κεντρική αγορά και ζήτησε από τα καταστήματα που λειτουργούσαν, αποδείξεις από τις ταμειακές μηχανές.

Να θυμίσουμε πως ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας είχε εκφράσει την αντίθεσή του στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου χαρακτηρίζοντας το ως παράνομο, ενώ όσους διέδιδαν ότι τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν την Κυριακή 29-12-2013 και μάλιστα χωρίς συνέπειες, αν δεν έχουν προσωπικό ή γιατί δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες ελέγχου,τους χαρακτήριζε επιεικώς ανεύθυνους.

Να τονίσουμε πως ο Νόμος ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4177, Kανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις , προβλέπει σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφο 2,την λειτουργία των καταστημάτων τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων.

Όπως επισημαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος σε σχετική ανακοίνωση η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ Στράτου Ιωάννου , για την λειτουργία των καταστημάτων πέραν των Κυριακών που προβλέπει ο νόμος, ορίζει ότι: Για το παραδοσιακό τμήμα της πόλης Πρέβεζας της Δημοτικής Κοινότητας Πρέβεζας του Δήμου Πρέβεζας (ιστορικό κέντρο) όπως αυτό ορίζεται στο ΠΔ39/1989, από 1η Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου κάθε έτους.