Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2014 14:45

Η Ι.Μ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης υποδέχτηκε τη νέα χρονιά

Με την καθιερωμένη δοξολογία, η οποία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως-Πρεβέζης Χρυσοστόμου, γιορτάστηκε η πρώτη μέρα του νέου χρόνου στην Πρέβεζα.

Μετά το πέρας της δοξολογίας έγινε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, την οποία προσέφερε στους παρευρισκόμενους ο Σεβασμιότατος.

DSC02930

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο κκ. Χρυσόστομος υπογραμμίζει ότι κάθε πρωτοχρονιά είναι συμβατική αφετηρία μιας νέας προσπάθειας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι Ελληνες ζουν στο κέντρο ενός κυκλώνα που ονομάζεται κρίση και είναι πρωταρχικά πνευματική και ηθική.

«Κάποιοι αδελφοί μας στερούνται τα βασικά για την επιβίωσή τους ενώ άλλοι κυριολεκτικώς πεινούν» επισημαίνει ο Σεβασμιότατος προτρέποντάς μας να σταθούμε όλοι όρθιοι με αισιοδοξία και ελπίδα

"Ὁ λαός μας ξέρει ἀπό ἀγῶνες. Τό ἔχει ἀποδείξει στό παρελθόν μέ τό αἷμα του. Καί θά ἀποδείξουμε γιά μία ἀκόμη φορά ὅτι εἴμαστε δυνατοί καί ἀντέχουμε. Για νά ξαναβροῦμε τήν ἐλπίδα πού μᾶς κλέψανε" καταλήγει ο κ. Χρυσόστομος.

Οι γιορτές του Δωδεκαημέρου κορυφώνονται με τον αγιασμό των υδάτων.

Στις 6.30 το απόγευμα της Κυριακής στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους θα τελεστεί χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου πανηγυρικός εσπερινός ενώ την Δευτέρα μετά το τέλος της θείας λειτουργίας (ώρα 11 το πρωί) ο κ. Χρυσόστομος θα τελέσει τον αγιασμό των υδάτων.