Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014 04:23

Γ. Γιαμάς: "Να επανεξεταστεί η εφαρμογή του τέλους στα πλοία"

Την επανεξέταση της εφαρμογή του Τέλους Παραμονής και Πλόων, που θεσμοθετήθηκε για τα ιδιωτικά και επαγγελματικά τουριστικά πλοία που κυκλοφορούν στις Ελληνικές θάλασσες, ζητά με επιστολή του προς του υπουργούς Ναυτιλίας & Αιγαίου, Οικονομικών, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Γιάννης Γιαμάς.

Ο κ. Γιαμάς τονίζει ότι σε μια εποχή πού η ανάπτυξη αποτελεί τη μόνη διέξοδο της Οικονομίας και οι Ελληνικές επιχειρήσεις μαστίζονται από χιλιάδες προβλήματα, ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί την μοναδική μορφή εξωστρέφειας πού διαθέτει αυτή τη στιγμή η χώρα, δεν υπάρχει η «πολυτέλεια» της εφαρμογής μέτρων, τα οποία εκλαμβάνονται από την αγορά ως αντικίνητρα (επιλογή άλλων χωρών).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου το τελευταίο διάστημα έχει γίνει αποδέκτης πολλών παραπόνων από μέλη του Επιμελητηρίου για το τέλος που θεσμοθετήθηκε για τα ιδιωτικά και επαγγελματικά τουριστικά πλοία που κυκλοφορούν στις Ελληνικές θάλασσες, το οποίο ονομάζεται Τέλος Παραμονής και Πλόων και αφορά σε όλα τα πλοία αναψυχής, τα ημερόπλοια και τα μικρά σκάφη με ολικό μήκος άνω των επτά (7) μέτρων.

Ο κ. Γιαμάς στην επιστολή του κάνει αναλυτικά αναφορά στον τρόπο υπολογισμού του τέλους και ζητά να επανεξεταστεί η εφαρμογή του