Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 02 Μαϊος 2012 02:59

Με μικρή συμμετοχή ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Περιορισμένη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, που πραγματοποιήθηκαν χθες στην Πρέβεζα.

Το Εργατικό Κέντρο και ο Συντονισμός Εκπροσώπων Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα Πρέβεζας πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο στην παραλία της Πρέβεζας λίγο μετά τις 10 όπου το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Πρέβεζας, οι υποψήφιοι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. και αντιπροσωπεία του κόμματος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας, η ΕΛΜΕ Πρέβεζας, το δίκτυο συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς, το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Πρέβεζας, το σωματείο χειριστών-βοηθών μηχανημάτων Ν. Πρέβεζας, το σωματείο εργαζομένων στο Δήμο Πρέβεζας, ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας, ο Πρόεδρος του συλλόγου σπουδαστών ΤΕΙ Πρέβεζας, ο γραμματέας του νομαρχιακού παραρτήματος της ΟΤΟΕ, ενώ στη συγκέντρωση συμμετείχαν και μέλη της Αγωνιστικής Παρέμβασης μετά την προσυγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο ύψος του ΟΤΕ.

DSCF3854

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου κ. Χρήστος Δημόπουλος ο οποίος υπογράμμισε ότι η φετινή εργατική πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και το λαό στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών και το νόημά της είναι ίσως πιο επίκαιρο από ποτέ.

«Με πρόσχημα την οικονομική κρίση, η ανηλεής επίθεση που έχει συστηματικά εξαπολυθεί εναντίον των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων έχει καταστήσει απόλυτα σαφές ότι βρισκόμαστε πλέον σε περίοδο εργασιακού πολέμου. Η συνέχιση της άγριας λιτότητας, οι περικοπές στους μισθούς και τις κοινωνικές δαπάνες, η άγρια φορολόγηση των εργαζομένων και τα δυσβάσταχτα χαράτσια έχουν ήδη συμφωνηθεί με τους τοκογλύφους-δανειστές που επιμένουν ότι θα συνεχίσουν ακάθεκτοι το έργο τους! Μέσα σε δυο χρόνια, οι δυο διαδοχικές Κυβερνήσεις εφάρμοσαν τις πιο αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τσάκισαν όλα μας τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα» σημείωσε ο κ. Δημόπουλος υπογραμμίζοντας πως υποχρέωση και καθήκον όλων είναι να σταθούν όρθιοι και να αγωνιστούν ενάντια στις Πολιτικές οι οποίες εξοντώνουν τους εργαζόμενους και εξαθλιώνουν την κοινωνία.

DSC 0484

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Σπύρος Παγκράτης από το δίκτυο συνδικαλιστών ριζοσπαστικής αριστεράς και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Θανάσης Στράντζαλος καλώντας το λαό να αντιδράσει και να αποκρούσει τις πολιτικές που απαξιώνουν τη ζωή μας, ενώ μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Κάππα στον Άγιο Θωμά.

Έκθεση εικόνων