Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2014 01:51

Στο 7ο Διεθνές Φόρουμ Γαστρονομίας ο "Μίθαικος"

Toν Παύλο Αλεξάνδρου, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γευσιγνωσίας «Μίθαικος» επέλεξε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος ως μέλος της κριτικής επιτροπής των διαγωνισμών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής του 7ου Φόρουμ Γαστρονομίας.

Ο κ. Αλεξάνδρου θα συμμετάσχει συγκεκριμένα ως κριτής στον διαγωνισμό του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 13.30 έως τις 15.35. Πρόκειται για έναν ατομικό ζωντανό διαγωνισμό στην παρασκευή ενός ζεστού κυρίως πιάτου από επαγγελματίες. Συμμετέχουν ο Chef και ο βοηθός του και θα ετοιμασθούν 5 ίδια κυρίως πιάτα. Τέσσερα για τους κριτές και ένα για την φωτογράφηση και έκθεση σε βιτρίνα. Τα υλικά είναι άγνωστα και ίδια για όλους τους διαγωνιζόμενους .

Το 7ο Διεθνές Φόρουμ Γαστρονομίας θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 7 ως την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στα πλαίσια της 9ης Διεθνούς Εκθεσης HORECA 2014 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και κεντρικό γεγονός θα αποτελέσει η προώθηση του σήματος GReat Kouzina, με τη συμμετοχή εκπροσώπων θεσμικών και κρατικών φορέων του Τουρισμού, πανεπιστημιακών και γιατρών.

Στόχος του συνεδρίου και των εκδηλώσεων που θα το πλαισιώνουν, είναι η παρουσίαση της νέας ταυτότητας της ελληνικής γαστρονομίας.

aleksandrou

H ελληνική κουζίνα είναι αυτή που θα κυριαρχήσει στο Φόρουμ και μάλιστα κεντρικό σύνθημα συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί είναι το:«Great Kouzina by Chef’s Club of Greece»

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας θα έχει ειδική εξέδρα στον χώρο των επιδείξεων ενώ ισχυρό παρών θα δώσουν και αρκετοί φορείς, επιμελητήρια, πρεσβείες, αλλά και σύλλογοι από όλη τη χώρα.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας είναι μια επαγγελματική και μη συνδικαλιστική Λέσχη. Ιδρύθηκε το 1992 με σκοπό την στήριξη της Ελληνικής γαστρονομίας,την διάδοση της παραδοσιακής γαστρονομίας, την αναβάθμιση του επαγγέλματος του Αρχιμάγειρα και του Αρχιζαχαροπλάστη, καθώς και την στήριξη και αναβάθμιση των εκπαιδευτικών σχολών τουριστικών επαγγελμάτων.