Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2014 19:35

Την επιμονή και τους χειρισμούς του Δήμου, «πληρώνουν» οι πολίτες της Πρέβεζας...

Τους χειρισμούς και τη νοοτροπία εκ μέρους της δημοτικής αρχής, αναμένεται να «πληρώσουν» οι πολίτες της Πρέβεζας, αν κρίνουμε από την εξέλιξη της υπόθεσης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο σύνδικος πτώχευσης της ΕΑΣ Πρέβεζας, Δημήτριος Κωνής, κατά του Δήμου Πρέβεζας, με την οποία ζητούσε την αποβολή του από το ακίνητο (αποθήκη) στην θέση «Μπάλτες». Υπόθεση την οποία είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το www.atpreveza.gr (διαβάστε: Ασφαλιστικά μέτρα της ΕΑΣ Πρέβεζας κατά του Δήμου Πρέβεζας! και Η ΕΑΣ Πρέβεζας ζητά την αποβολή του Δήμου από ακίνητο!).

Θυμίζουμε ότι τον Απρίλιο του 2013 ο Δήμαρχος Πρέβεζας, κ. Μπαϊλης, συμφώνησε με τον αναρμόδιο πρόεδρο του ΔΣ της ΕΑΣ Πρέβεζας κ. Γεράσιμο Λιόλη (αναρμόδιο γιατί μετά την πτώχευση, την ΕΑΣ Πρέβεζας εκπροσωπούσε ο σύνδικος πτώχευσης) και ο Δήμος εγκατέστησε την μονάδα διαλογής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Ανακύκλωσης σε ακίνητο ιδιοκτησίας της ΕΑΣ Πρέβεζας στη θέση «Μπάλτες» Πρέβεζας.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν ακολούθησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες μίσθωσης ακινήτων από το δήμο (απόφαση δημοτικού συμβουλίου, οικονομικής επιτροπής, διακήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος κλπ), συνέχισαν να κάνουν παράνομα χρήση του ακινήτου (Απρίλιος 2013-Ιανουάριος 2014), χωρίς να προχωρούν στην διαδικασία της νόμιμης μίσθωσης. Ήταν προφανώς βολικό να χρησιμοποιείται ξένο ακίνητο χωρίς να πληρώνεται μίσθωμα...

Ο σύνδικος πτώχευσης της ΕΑΣ Πρέβεζας, αφού αρχικά ζητούσε να γίνει νόμιμα μίσθωση με μίσθωμα 700 € και συναντούσε -σύμφωνα με πληροφορίες- την αδιαφορία του Δήμου, προσέφυγε στο δικαστήριο και υπέβαλε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την αποβολή του δήμου από το ακίνητο. Κατά την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ροπόκης (που κατά την άποψη του συνδίκου πτώχευσης – όπως αναφέρεται στο δικόγραφο της αίτησης - δεν είχε κατανοήσει την έννοια της εκπροσώπευσης της ΕΑΣ Πρέβεζας) ομολόγησε ότι ο Δήμος Πρέβεζας έχει ωφέλεια 1500 € από την λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης και ότι θεωρούσε νόμιμη την συμφωνία του με τον κ. Λιόλη.

Η αρμόδια για την εκδίκαση Ειρηνοδίκης ζήτησε από τα δύο μέρη να βρουν συναινετική λύση για να μη οδηγηθεί στην έκδοση απόφασης, που ολοφάνερα θα έκανε δεκτή την αίτηση και θα απέβαλε το Δήμο από το ακίνητο.

Ο Δήμος Πρέβεζας είχε στο μεταξύ προσαρμόσει την διακήρυξη για την «μίσθωση σταθμού μεταφόρτωσης» στις προδιαγραφές της ΕΑΣ Πρέβεζας (σε πτώχευση, με αδυναμία προσκόμισης δικαιολογητικών κλπ) και του ακινήτου της (είδος, διαστάσεις κλπ).

Ο σύνδικος πτώχευσης ήταν ο μοναδικός που έκανε προσφορά για το συγκεκριμένο ακίνητο ζητώντας μίσθωμα 1500 € το μήνα. Η οικονομική επιτροπή του Δήμου συμφώνησε και έχει ήδη υπογραφεί Συμφωνητικό Μίσθωσης για τους επόμενους 11 μήνες με μίσθωμα 1500 € μηνιαίως. (Η σχετική απόφαση για αναμόρφωση προϋπολογισμού στο ύψος των 16.500 € υπάρχει στη «Διαύγεια»).

Ο κ. Κωνής από την πλευρά του, παραιτήθηκε του δικογράφου της αγωγής με την οποία ζητούσε αποζημίωση χρήσης 700 € το μήνα και άσκησε νέα αγωγή ζητώντας και για το χρονικό διάστημα, από Απρίλιο 2013 μέχρι Ιανουάριο 2014, μίσθωμα 1500 €, συνολικά δε 15.000 € .

Συμπεραίνει κάποιος πως οι χειρισμοί της δημοτικής αρχής σε αυτή την περίπτωση, οδήγησαν ή θα οδηγήσουν στο να πληρώσει ο Δήμος Πρέβεζας μίσθωμα για 22 μήνες μίσθωσης το ποσό των 33.000 € αντί του ποσού των 15.400 € που φυσιολογικά θα κατέβαλε.

Αυτά τα χρήματα, ποιος θα τα πληρώσει;