Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 23:04

Ένα ακόμη βήμα για την ανέγερση Ιερού Ναού στους Αγίους Αποστόλους Πρέβεζας

«Σάρκα και οστά» φαίνεται να παίρνει η πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν αρκετούς μήνες για την ανέγερση νέου ναού στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, αφού πριν λίγες ημέρες το Πρωτοδικείο Πρέβεζας προχώρησε στην επίσημη αναγνώριση του Συλλόγου «Αγίων Αποστόλων» Πρέβεζας.

Η αναγνώριση αποτελεί ένα βασικό βήμα για την υλοποίηση της προσπάθειας που ξεκίνησε και αφορά την ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων στον χώρο απέναντι από τις κατασκηνώσεις, σε αντικατάσταση του ιστορικού Ναού ο οποίος υπέστη σοβαρότατες ζημιές από το φαινόμενο της διάβρωσης στον Αμβρακικό Κόλπο και πριν από λίγα χρόνια κατέρρευσε.

Εκπρόσωποι του Συλλόγου συναντήθηκαν ήδη με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πρεβέζης Χρυσόστομο και τον ενημέρωσαν για τους σκοπούς τους, ζητώντας την συνδρομή της Μητρόπολης, ενώ σύντομα θα συναντηθούν με τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Μπαϊλη και άλλους φορείς.

Να θυμίσουμε πως οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά είχαν επανειλημμένα επισημάνει την ανάγκη ανέγερσης νέου ναού στους Αγίους Αποστόλους και μάλιστα είχαν πραγματοποιήσει και συμβολικές ποδηλατοπορείες θέλοντας να αφυπνίσουν τις τοπικές αρχές για την ανέγερση έστω ενός μικρού ναού και φαίνεται πως έστω και με καθυστέρηση υπήρξε ανταπόκριση και το αίτημά τους θα γίνει πραγματικότητα.