Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 15:28

Μέχρι Δευτέρα 24/3 η Αλίευση Κόκκινου Τόνου

Στο όριο την εξάντλησης βρίσκεται η Εθνική Ποσόστωση για την αλιεία τόνου με αγκιστρωτά εργαλεία (LLD, LHM, LHP, LTL), όπως επισημαίνει σε επείγουσα ανακοίνωσή της η Γενική Διεύθυνση Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Για τον λόγο αυτό επιβάλλεται να διακοπεί από τη Δευτέρα 24 Μαρτίου.

Ειδικότερα με την αριθμ. 2659/37145/19-3-2014 Εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γίνεται γνωστό ότι, σύμφωνα με την εξέλιξη της αλιείας τόνου Thunnus thynnus (BFT) όπως καταγράφεται σε ημερήσια βάση, η Εθνική Ποσόστωση για την αλιεία τόνου με αγκιστρωτά εργαλεία (LLD, LHM, LHP, LTL), όπως έχει καθορισθεί για το έτος 2014 κι έχει κατανεμηθεί με το Ετήσιο Πρόγραμμα Αλιείας, βρίσκεται στο όριο εξάντλησης.

Κατόπιν των ανωτέρω πρέπει να διακοπεί κάθε δραστηριότητα σχετική με την αλιεία κόκκινου τόνου Thunnus thynnus (BFT) με τα εργαλεία LLD, LHM, LHP και LTL, τη Δευτέρα 24-3-2014.

Οι αλιείς, καθώς και κάθε άλλος εμπλεκόμενος, πρέπει:

α) να ολοκληρώσουν την αλιευτική τους δραστηριότητα και να επιστρέψουν σε καθορισμένο λιμένα για να εκφορτώσουν τις αλιευθείσες ποσότητες τόνου (BFT) το αργότερο μέχρι και τη Δευτέρα 24-3-2014 και ώρα 24:00πμ για να επιθεωρηθούν,

β) να επιστρέψουν, στη συνέχεια, τα έντυπα BCD και τις αναγνωριστικές ετικέτες που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί.