Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014 15:35

Δύο αγορές παραγωγών λειτούργησαν το Σάββατο στην Πρέβεζα

Την ευκαιρία να προμηθευτούν αγροτικά προϊόντα από δύο διαφορετικές αγορές είχαν το πρωί του Σαββάτου οι πολίτες της Πρέβεζας, αφού όπως είχαμε επισημάνει η ΕΝΑ Πρέβεζας αποχώρησε από το χώρο στην Κίτσου Τζαβέλλα και προχώρησε στη λειτουργία Αγοράς Αγροτών στο χώρο του παλιού τελωνείου.

IMG 8747

Η Αγορά στην Κίτσου Τζαβέλλα λειτούργησε χωρίς προβλήματα και όπως επισήμαναν οι παραγωγοί που συμμετείχαν η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ενθαρρυντική, σημειώνοντας πως και το επόμενο Σάββατο θα βρίσκονται στο ίδιο σημείο προκειμένου να διαθέσουν τα προϊόντα τους στο καταναλωτικό κοινό.

agora

Την ίδια στιγμή η Αγορά Αγροτών στο χώρο του παλιού τελωνείου στην παραλία της Πρέβεζας λειτούργησε για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο σημείο, σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζουν οι κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και όπως προβλέπει ο νόμος 4235/2014. Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της ΕΝΑ, το επόμενο Σάββατο η Αγορά θα είναι ακόμη πιο οργανωμένη και θα διαθέτει στους καταναλωτές αυστηρά ντόπια προϊόντα από ακόμη περισσότερους παραγωγούς.

Ερωτηματικά πάντως προκαλεί η στάση της δημοτικής αρχής, η οποία παρόλο που έχει αποφασίσει να στηρίξει την Αγορά Αγροτών όπως έχει επισημάνει επανειλημμένα ο δήμαρχος, μέχρι στιγμής ακόμη δεν έχει προχωρήσει σε καμία συγκεκριμένη ενέργεια για τη διευκόλυνση της λειτουργίας της(όπως ας πούμε οι απαραίτητες διαγραμμίσεις για τον ορισμό των θέσεων).