Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 15:24

Η Πρέβεζα γιορτάζει την 25η Μαρτίου (photo)

Ξεκίνησαν στην Πρέβεζα οι εορτασμοί για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης της 25ης Μαρτίου.Το πρωί πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Πρέβεζας, για τη σημασία της Εθνικής Γιορτής, καθώς και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από μαθητές και μαθήτριες αυτών, εμπνευσμένες από τον αγώνα του ‘21.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στα ηρώα της Πρέβεζας από τους μαθητές Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και της Ακαδημίας Εμπ. Ναυτικού.

stefania 2

Το πρωί της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 παιάνιση εθνικών θουρίων και εμβατηρίων από τη Φιλαρμονική Πρέβεζας, ενώ την ίδια ώρα θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της πόλης.

Στις 11:00 θα τελεστεί δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Χαραλάμπους. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Τζόλος Δημήτριος, εκπαιδευτικός του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας.

DSCF1079

Στις 11:40 θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης, στη μνήμη των νεκρών των εθνικών μας αγώνων, από τους εκπροσώπους των δημοσίων αρχών, οργανισμών, ιδρυμάτων που θα μετέχουν στην εορτή.

Στις 12:00 θα γίνει η παρέλαση στην παραλιακή οδό Σπηλιάδου, των μαθητών, των σπουδαστών των προσκόπων, των οδηγών κ.λπ.