Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 21:13

Ένταση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζηρού για τους λογαριασμούς ύδρευσης

Μέσα σε κλίμα έντασης και σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ζηρού με μοναδικό θέμα το ζήτημα που ανέκυψε ως προς τις εισπράξεις οφειλετών του Δήμου Ζηρού από λογαριασμούς ύδρευσης.

Μετά από μια συζήτηση στην οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι υψηλοί τόνοι αποφασίστηκε να συσταθεί επιτροπή που θα εξετάσει το θέμα με τους λογαριασμούς του νερού και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αποφασίστηκε ακόμη να γίνει πλήρης έλεγχος στα οικονομικά από ορκωτούς λογιστές, από την υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και την Περιφέρεια ή και τον Συνήγορο του Πολίτη. Ταυτόχρονα και μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση θα γίνει ανάκληση από τη ΔΟΥ της λίστας με τα ονόματα των οφειλετών.

Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει το μέγεθος των οφειλών ενώ οι δημότες απευθύνονται στην Ταμειακή Υπηρεσία του δήμου και όσοι έχουν τα αποδεικτικά πληρωμής καταθέτουν αίτηση διαγραφής των οφειλών. Αίτηση όμως για να εξεταστεί από την επιτροπή καταθέτουν και όσοι έχουν αποδείξεις ότι έχουν πληρώσει τα τελευταία χρόνια ενώ φαίνεται ότι χρωστάνε τα προηγούμενα.

Να σημειώσουμε ότι ο Εισαγγελέας άρχισε ήδη ανεξάρτητη προκαταρκτική έρευνα για το θέμα.