Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014 17:44

Συνεχίζονται τα έργα στην Κυανή Ακτή – Στις 6 Μαϊου θα συζητηθεί η αίτηση αναστολής (photo)

Στο Πρωτοδικείο Πρέβεζας, συζητήθηκε σήμερα, Παρασκευή, η προσωρινή διαταγή αναστολής των εργασιών στην Κυανή Ακτή -έπειτα από την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, πολιτών της Πρέβεζας κατά του έργου- μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναστολής, που προσδιορίστηκε στις 6 Μαϊου. Η Πρόεδρος του Πρωτοδικείου Πρέβεζας, απέρριψε το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής και απεφάνθη πως τα έργα θα συνεχιστούν απρόσκοπτα μέχρι την ημερομηνία της δίκης.

Ο Δήμος Πρέβεζας, μέσω του δικηγόρου του υποστήριξε πως το δικαστήριο είναι αναρμόδιο να συζητήσει το θέμα και πως θα έπρεπε να πάρει απόφαση το Συμβούλιο της Επικρατείας. Τόνισε ακόμη πως ο Δήμος Πρέβεζας αδυνατεί να πληρώσει το κόστος σε περίπτωση απένταξης του έργου.

Οι δικηγόροι του ΕΟΤ και της εταιρίας που υλοποιεί τις εργασίες, συντάχθηκαν με τον νομικό του Δήμου και αρνήθηκαν όλους τους ισχυρισμούς των πολιτών.

Ο κ. Αλμπάντης (νομικός των πολιτών) από την πλευρά του ανέφερε πως υπάρχει σωρεία δικαστικών αποφάσεων σε άλλες περιοχές για προστασία χώρων πρασίνου, καταλόγισε ανευθυνότητα στο Δήμο Πρέβεζας, ενώ υποστήριξε πως ο ΕΟΤ διατηρεί μονομερώς το δικαίωμα να αλλάζει το έργο, όποτε θέλει.

Μετά και την εξέταση των μαρτύρων, η δικαστής έβγαλε απόφαση, η οποία σκόρπισε την απογοήτευση στους πολίτες που βρέθηκαν στο δικαστήριο για να στηρίξουν με τη φυσική τους παρουσία το αίτημά τους. Και σύμφωνα με πληροφορίες, δε σκοπεύουν να παρατήσουν το αγώνα τους...

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας, Δημήτρης Πάτσης