Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 01 Μαϊος 2014 03:13

Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή 4 Μαΐου στο Ιστορικό Κέντρο Πρέβεζας-Δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα στους καταστηματάρχες

Προαιρετικά ανοικτά θα είναι τα καταστήματα στο Ιστορικό Κέντρο της Πρέβεζας την Κυριακή 4 Μαΐου, από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Ιστορικού Κέντρου.

Στις 2 Μαΐου ξεκινούν οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις, ενώ την Κυριακή 4 Μαΐου τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά, βάσει του νόμου για τη λειτουργία των καταστημάτων επτά Κυριακές τον χρόνο.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, το 10ήμερο των εκπτώσεων ξεκινά στις 2 Μαΐου, επειδή η Πρωτομαγιά είναι αργία και θα λήξει το Σάββατο 10 Μαΐου καθώς οι 10 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.

Την ίδια στιγμή οι καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου που αντιμετώπιζαν το ενδεχόμενο επιβολής μεγάλων προστίμων επειδή είχαν ανοίξει την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, μετά από προσφυγή που κατέθεσαν μέσω του δικηγόρου τους κ. Β. Γιάπρου δικαιώθηκαν.

Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασιλική Ευταξά έκρινε και αποφάσισε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιβολή του προστίμου που προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ. 4 και 5 του άρθρου 21 του Ν. 4177/2013 και ο Εμπορικός Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου θέλει να ευχαριστήσει τόσο τον κ. Γιάπρο όσο και τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, για τη συμβολή τους.