Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 01 Μαϊος 2014 23:25

«Αγροτοδικείο» στήνεται στις 7 Μαϊου στην Πρέβεζα

Στις 7 Μαϊου στο δικαστικό μέγαρο της Πρέβεζας, θα γίνει η δίκη των περίπου 25 αγροτών, (ανάμεσά τους και πολλά μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας), για τα αγροτικά μπλόκα στην είσοδο του Λούρου, το 2009 και το 2010.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, είχαν αποκλείσει από τις 24-1-2009 μέχρι και 31-1-2009 την είσοδο του Λούρου, επί της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Γέφυρας Καλογήρων και από τις 18/1/2010 μέχρι τις 11/2 του 2010, το ίδιο ακριβώς σημείο.

Το τμήμα τροχαίας Πρέβεζας στα έγγραφα που είχε αποστείλει στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, αναφέρει πως η διεξαγωγή της κυκλοφορίας ήταν αδύνατη, ενώ είχε ζητήσεις, πάρει και στείλει στον Εισαγγελέα τις πινακίδες από τα οχήματα και τους ιδιοκτήτες τους για τα... περαιτέρω.

Ως οργανωτής των κινητοποιήσεων αναφέρεται ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας και μέλος της ΠΑΣΥ, Σπύρος Κλινάκης, ο οποίος είναι ανάμεσα στους κατηγορουμένους.

Ο Εισαγγελέας είχει ασκήσει ποινική δίωξη για παρακώληση συγκοινωνιών. Στη χθεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά, υπήρξε κάλεσμα συμπαράστασης στους αγρότες που θα αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες στο δικαστήριο.