Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 10 Μαϊος 2014 02:42

Σύστημα διαχείρισης ποιότητας στο λιμάνι της Πρέβεζας

Ημερίδα με θέμα την εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης ποιοτητας ΙSO-9001:2008 στο Λιμάνι της Πρέβεζας και στα νέα δεδομένα που προκύπτουν παρουσίασε ο μελετητής Γεώργιος Παπουτσόγλου σε ημερίδα που διοργάνωσε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας στην αίθουσα της Θεοφανείου.

H ασφαλής μεταφορά των χύδην (χύμα) προϊόντων που διακινούνται κατά κόρον από το λιμάνι της Πρέβεζας αποτελεί τον βασικό πυρήνα του ΙSO, ενώ με την διευθέτηση της παραμέτρου αυτής επιτυγχάνεται αναβάθμιση και σε θέματα που αφορούν την αποφυγή της ρύπανσης της θάλασσας αλλά και την ασφάλεια των εργαζομένων.

limani3

Η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Παρθενία Καζάκου ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν στην ημερίδα υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια για την αναβάθμιση του εμπορικού λιμανιού και την προσέλκυση περισσότερων φορτηγών πλοίων θα συνεχιστεί.

Μέχρι σήμερα ουσιαστικά η φορτοεκφόρτωση χύδην προιόντων γινόταν χωρίς συγκεκριμένο πλαίσιο ωστόσο μετά την πιστοποίηση η οποία, σύμφωνα με τον κ.Παπουτσόγλου είναι μεν υποχρεωτική ωστόσο αποτελεί και επιλογή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τα δεδομένα αλλάζουν.

limani

Μάλιστα ο κ.Παπουτσόγλου δήλωσε διατεθειμένος να βοηθήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και στον τομέα της ανάπτυξης της κρουαζιέρας , ένα κεφάλαιο το οποίο θα ανοίξει νέους δρόμους για τον θαλάσσιο τουρισμό και θα τονώσει σημαντικά την τοπική οικονομία.

Ο μελετητής παρουσίασε όλες τις πτυχές του συστήματος διαχείρισης ποιότητας για το λιμάνι στους εκπροσώπους υπηρεσιών , εθελοντικών ομάδων και πολιτών που παρακολούθησαν τις εργασίες. Στην ημερίδα μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο διοικητής της Π.Υ Θεόδωρος Βαρδής, ο λιμενάρχης Στέφανος Σουρβίνος, η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας, σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, μέλη του σωματείου φορτοεκφορτωτών και άλλοι φορείς οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον κ.Παπουτσόγλου και για τις απορίες που προέκυψαν κατά την διάρκεια της ημερίδας.