Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 12 Μαϊος 2014 11:34

Συνεχίζει τις δράσεις του το Κέντρο Συμβουλευτικής-Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Πρέβεζας

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Δήμου Πρέβεζας έχει ξεκινήσει την λειτουργία του από τον Οκτώβριο του 2013 και συνεχίζει με επιτυχία τη δράση του, προσφέροντας σημαντικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες στις γυναίκες του Δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς οι αρμοδιότητες του επεκτείνονται στους Δήμους Ζηρού, Πάργας, Ακτίου και Λευκάδας.

Ένα από τα σημαντικά περιστατικά που κλήθηκε να αναλάβει το Κέντρο Συμβουλευτικής αφορούσε μια νεαρή αλλοδαπή κοπέλα θύμα σωματεμπορίας- trafficking που συνέβη στη Λευκάδα, όπου με στοχευόμενες ενέργειες το προσωπικό του Κέντρου κατάφερε να την στηρίξει και να την μεταφέρει σε ασφαλές μέρος.

 Το Κέντρο στελεχώνεται από ψυχολόγο, κοινωνιολόγο και κοινωνικό λειτουργό , οι υπηρεσίες του παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και είναι οι εξής:

- Συμβουλευτική και Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη γυναικών θυμάτων  βίας.

- Υπηρεσία παραπομπής και συνοδείας περιστατικών σε ξενώνες φιλοξενίας, αστυνομικές αρχές, δικαστήριο, νοσοκομεία, κέντρα ψυχικής υγείας, φορείς αρμόδιους για προνοιακά ή άλλα επιδόματα, φορείς προώθησης της απασχόλησης και  της επιχειρηματικότητας, φορείς προστασίας και στήριξης παιδιών, ψυχοθεραπείας του θύτη κλπ.

- Νομική συμβουλευτική από τη νομική υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πρέβεζας.

-Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας, με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών.

Το Κέντρο απευθύνεται σε  γυναίκες που υφίστανται:

  1. vΣωματική κακοποίηση.
  2. vΨυχολογική, συναισθηματική ή λεκτική βία.
  3. vΟικονομική βία.
  4. vΒιασμό ή απόπειρα βιασμού.
  5. vΣεξουαλική παρενόχληση.
  6. vΘύματα πορνείας ή trafficking.

Μην ξεχνάς:  « Δεν είσαι η μόνη  - Δεν είσαι μόνη» επικοινώνησε άμεσα μαζί μας ή με την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900.

Επικοινωνία: Τηλ: 2682024444-89667 -  Δ/νση: Ιωνίας 6, 48100,  Πρέβεζα 

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook:Συμβουλευτικό Κέντρο Πρέβεζας