Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 12 Μαϊος 2014 22:38

Το Άκτιο ξεπέρασε τη Μύκονο στην αύξηση των διεθνών αφίξεων!

Εξαιρετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται για την περιοχή μας, στο «κομμάτι» του τουρισμού, από τα στοιχεία του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) για τον Απρίλιο του 2013.

Ο Σύνδεσμος έδωσε στη δημοσιότητα τα προσωρινά στοιχεία (Ιανουαρίου-Απριλίου 2014), που φανερώνουν πως η αύξηση στις διεθνείς αφίξεις σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο το 2013, είναι μεγαλύτερη στο αεροδρόμιο του Ακτίου, ακόμη και από τη Μύκονο που είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

Το Άκτιο καταγράφει αύξηση στη σχετική κατηγορία της τάξεως του 97.4% (διπλασιάστηκαν οι διεθνείς αφίξεις), την ώρα που μόνο το αεροδρόμιο της Σαντορίνης έχει υψηλότερο ποσοστό (141%).

Το αποτέλεσμα αυτό πάντως μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς στην κατεύθυνση αυτή η ΠΕ Πρέβεζας, οι κ.κ. Ιωάννου και Ανατολιωτάκης, σε συνεργασία με τους φορείς είχαν «δουλέψει» σημαντικά, με συναντήσεις και την κατάλληλη προσέγγιση προσώπων και γραφείων.

Εκείνο πάντως που πρέπει να «δουλευτεί» επίσης είναι και το γιατί όσοι έρχονται φεύγουν για άλλες «πολιτείες» και δεν επιλέγουν την Πρέβεζα, για προορισμό τους (εξαίρεση αποτελεί η Πάργα).

Οι στόχοι του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) για νέα ρεκόρ αφίξεων 18,5 εκατ. επισκεπτών και εσόδων 13 δισ. Ευρώ - χωρίς τις αφίξεις κρουαζιέρας - το 2014, δείχνουν να επιβεβαιώνονται και να ενισχύονται περαιτέρω από τα στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων εξωτερικού του πρώτου τετραμήνου 2014, που ήδη ανακοινώθηκαν.

Αυτά εμφανίζονται εντυπωσιακά αυξημένα κατά 30,1% στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Πάτσης, Παναγιώτης Τσόγκας