Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 14 Μαϊος 2014 01:24

Ξεκινούν έλεγχοι σε παιδότοπους και παιδικές χαρές

Άμεσα θα ξεκινήσει η διενέργεια ελέγχων σε παιδότοπους, παιδικές χαρές και παιδικούς σταθμούς που ζήτησε με κατεπείγον έγγραφό του προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και προς τους Δήμους της χώρας το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τα αποτελέσματα θα πρέπει να έχουν αποσταλεί μέσα στον Ιούνιο ενώ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας έχει ήδη ενημερώσει όλους του Δήμους της περιφέρειας –ανάμεσά τους και της Πρέβεζας- για την διενέργεια των ελέγχων.

Στους παιδότοπους θα ελεγχθούν οι όροι αδειοδότησης, η τήρηση φακέλου του κατασκευαστή, ο φάκελος συντήρησης , το βιβλίο συμβάντων και άλλες παράμετροι ενώ στις περιπτώσεις που διαπιστωθούν παραβάσεις θα επιβληθούν κυρώσεις.

Σε ό,τι αφορά τις παιδικές χαρές οι τριμελείς επιτροπές που έχουν καθοριστεί σε κάθε νομό θα διενεργήσουν ελέγχους προκειμένου να διασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών .

Τέλος στο «μικροσκόπιο» θα βρεθούν οι Παιδικοί και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί σε όλη την Επικράτεια προκειμένου να εντοπιστεί ότι μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των φιλοξενούμενων παιδιών και οτιδήποτε συμβάλλει στην άνετη, ασφαλή και υγιή διαμονή τους.

Τα αποτελέσματα όλων των ανωτέρω ελέγχων ανά Δήμο αφού συγκεντρωθούν από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις θα αποσταλούν στο Υπουργείο Εσωτερικών.