Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Μαϊος 2014 22:59

Ντοκουμέντο: Όλες οι αλλαγές στα δημοτικά και νηπιαγωγεία της Π.Ε. Πρέβεζας (photo)

Το www.atpreveza.gr, δημοσιεύει το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που ορίζει ποια δημοτικά και νηπιαγωγεία ιδρύονται, συγχωνεύονται και καταργούνται.

Η ΚΥΑ ενδεχομένως να αλλάξει σε κάποια σημεία, δεδομένου ότι έχει σταλεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για υπογραφή από τον Αν. Υπουργό Οικονομικών και δεν έχουν «πέσει» οι τελικές υπογραφές από τους δύο υπουργούς (Παιδείας-Οικονομικών).

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, το 4ο δημοτικό σχολείο Πρέβεζας, από 10 θα έχει 12 οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών και το 5ο, από 7, θα έχει 8 οργανικές θέσεις. Στα εν λόγω σχολεία υπάρχει προαγωγή.

Παράλληλα συγχωνεύονται το 3ο (μονοθέσιο) και το 9ο νηπιαγωγείο (διθέσιο), στο 9ο νηπιαγωγείο Πρέβεζας και θα στεγάζονται στο Πυροβολικό. Αρχικά το 3ο στεγαζόταν σε κτίριο επί της οδού Ζαλόγγου και αργότερα συστεγάστηκε στο κτίριο του 9ου. Από τη συγχώνευση χάνεται μία οργανική θέση, καθώς το νέο νηπιαγωγείο θα είναι διθέσιο.

Παράλληλα καταργείται οριστικά το μονοθέσιο δημοτικό σχολείο της Πέτρας, το οποίο όμως ήδη ήταν σε αναστολή. Χάνεται και εκεί μία οργανική θέση εκπαιδευτικού.

Αρκεί να σημειώσουμε πως οι παραπάνω αλλαγές, αποτελούν και εισήγηση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας προς το Υπουργείο, ενώ έχει παρθεί απόφαση και από τη δημοτική επιτροπή Παιδείας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας, Δημήτρης Πάτσης