Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 25 Μαϊος 2014 02:05

Κινδυνεύει με «λουκέτο» το αεροδρόμιο του Ακτίου;

Κι ενώ τα μηνύματα για το αεροδρόμιο του Ακτίου και τον τουρισμό είναι θετικά (διαβάστε: Το Άκτιο ξεπέρασε τη Μύκονο στην αύξηση των διεθνών αφίξεων!), απανωτές ερωτήσεις του Έλληνα Ευρωβουλευτή (και εκ νέου υποψηφίου Ευρωβουλευτή με το ΣΥΡΙΖΑ), Κρίτωνα Αρσένη, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δημιουργούν ερωτήματα.

«Αν ο ιδιώτης που θα αγοράσει την πρώτη ομάδα περιφερειακών αεροδρομίων (συμπεριλαμβάνεται σε αυτή και το Άκτιο), το κρίνει απαραίτητο, μπορεί και να βάλει «λουκέτο» σε ορισμένα από αυτά», ισχυρίζεται ο κ. Αρσένης.

kritonas-actions

Ο Ευρωβουλευτής (διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ τις ερωτήσεις), καταγγέλλει την παράνομη και παράλογη ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίωναπό την κυβέρνηση, ενώ στις ερωτήσεις του επισημαίνεται ότι η άνευ όρων παραχώρηση τους θα εκτινάξει τις χρεώσεις, θα μειώσει την επιβατική κίνηση, θα παγώσει την τουριστική ανάπτυξη και θα δυσχεράνει τις συνθήκες απομόνωσης απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών. Θα επιβάλει πάγια κόστη στον κρατικό προϋπολογισμό, θα αυξήσει το κόστος των εισιτηρίων και θα απειλήσει με κλείσιμο αεροδρόμια περιοχών που εξαρτώνται από τον τουρισμό.

Ο Κρίτων Αρσένης μάλιστα, στις αρχές Μαϊου, επισκέφθηκε το αεροδρόμιο του Ακτίου και ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τον κίνδυνο κλεισίματος του από την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, θέμα για το οποίο κατέθεσε νέα καταγγελία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας