Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 26 Μαϊος 2014 21:15

Υπήρχε κι άλλος δρόμος για τους σχολικούς φύλακες της Πρέβεζας...

Η γνωστή λαϊκή παροιμία αναφέρει πως «κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις». Στην περίπτωση των σχολικών φυλάκων της Πρέβεζας, οι οποίοι είχαν δικαιωθεί από το Πρωτοδικείο Πρέβεζας και επέστρεψαν στη δουλειά (διαβάστε ΕΔΩ), προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η απόφαση του Δήμου Πρέβεζας, να ασκήσει έφεση (διαβάστε ΕΔΩ).

Η γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, φαινομενικά δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον κ. Μπαϊλη και στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας, καθώς αναφέρει: «... εκ του νόμου, η οικονομική επιτροπή είναι υποχρεωμένη να χορηγήσει εντολή για άσκηση εφέσεως, διότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι δεκτική συμβιβασμού. Δεν τίθεται θέμα επιλογής σας. Αλλιώς τα μέλη της επιτροπής τελούν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος…».

Παρόλα αυτά, άλλοι Δήμοι στην Ελλάδα, αποφάσισαν διαφορετικά. Ο επικεφαλής της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας, κ. Δημήτρης Βασιλείου, είχε αναφέρει το παράδειγμα του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Ας προσέξουμε τι έγινε εκεί. Έπειτα από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, το εκεί δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία, στις 28 Απριλίου 2014, τη μη άσκηση έφεσης στη θετική για τους σχολικούς φύλακες δικαστική απόφαση, που δικαιώθηκαν πρωτόδικα, κέρδισαν την αγωγή και επέστρεψαν στα σχολεία με προσωρινή διαταγή (διαβαστε ΕΔΩ την απόφαση).

Ίδια περίπτωση στο Κερατσίνι, ίδια στην Πρέβεζα. Γιατί ακολουθήθηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις και παρουσιάστηκαν μάλιστα και ως μονόδρομος στην περίπτωση του Δήμου μας; Άρα υπήρχε κι άλλος δρόμος, ο οποίος όμως δεν ακολουθήθηκε...

 

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Τσόγκας