Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2014 02:04

Απαίτηση να γίνουν ασφαλείς οι παιδικές χαρές του Δήμου Πρέβεζας!

Σε παλαιότερο ρεπορτάζ του Atpreveza (διαβάστε: Ξεκινούν έλεγχοι σε παιδότοπους και παιδικές χαρές), είχαμε κάνει αναφορά στην απαίτηση του Υπουργείου Εσωτερικών να ξεκινήσουν έλεγχοι στις παιδικές χαρές των Δήμων -και του Δήμου Πρέβεζας μεταξύ αυτών- με αφορμή την τραγωδία στο λούνα παρκ της Αργυρούπολης.

Το θέμα όμως δεν έληξε εκεί, καθώς νέο κάλεσμα στους δήμους να προχωρήσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου σε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις για την ασφάλεια των παιδιών στις παιδικές χαρές και στους παιδότοπους απευθύνει ο Υπουργός Εσωτερικών, Γ.Μιχελάκης και με κατεπείγον έγγραφό του προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και τους Δήμους της χώρας, ο Υπουργός προτάσσει την πραγματοποίηση δαπανών ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές στις παιδικές χαρές, προκειμένου να προσαρμοσθούν στις προδιαγραφές που έχουν οριστεί και να προμηθευτούν το ειδικό σήμα πιστοποίησης.

Το σχετικό έγγραφο που θα διαβιβαστεί και στο Δήμο Πρέβεζας (δείτε το ΕΔΩ), αναφέρει μεταξύ άλλων με χαρακτηριστικό τρόπο: «... οφείλουν οι Δήμοι να προχωρήσουν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις προκειμένου οι υφιστάμενες παιδικές χαρές να προσαρμοστούν στις τιθέμενες προδιαγραφές και να προμηθευτούν το ειδικό σύστημα πιστοποίησης Ελληνική σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 9 της αρ. 28492/2009 απόφασης.

Δεδομένου δε, ότι οι παρεμβάσεις αυτές κρίνονται αναγκαίες αφού άπτονται της ασφάλειας των παιδιών χρηστών των παιδικών χαρών, το οικεία δημοτικά συμβούλια μπορούν να αποφασίζουν για την πραγματοποίηση δαπανών κατά παρέκκλιση των οριζόμενων στο άρθρο 65, παρ. 5 του ν. 3852/2010, καθώς προφανώς στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερτερεί το δημόσιο συμφέρον, σε συνδυασμό με την τροποποιητική απόφαση που θέτει καταληκτική ημερομηνία την 30.06.2014».

Το Υπουργείο «μίλησε» και το «μπαλάκι» είναι πλέον στη πλευρά του Δήμου Πρέβεζας, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στις παιδικές χαρές, που στην πλειοψηφία τους δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δημήτρης Πάτσης, Παναγιώτης Τσόγκας