Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2014 01:43

Στόχος να γίνει top προορισμός η Ήπειρος

Συνέντευξη τύπου στην Αθήνα παραχώρησαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, σημειώνοντας πως φιλοδοξία είναι σύντομα η περιφέρεια της Ηπείρου να αναρριχηθεί στην πρώτη τριάδα των ελληνικών ηπειρωτικών προορισμών.

Τόσο ο περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέκος Καχριμάνης όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και υπεύθυνος για θέματα τουρισμού κ. Στράτος Ιωάννου μίλησαν στα αθηναϊκά ΜΜΕ για τα πλεονεκτήματα της Ηπείρου που την καθιστούν ιδανικό προορισμό καθόλη τη διάρκεια του έτους, ενώ όπως επισημάνθηκε ήδη τα πρώτα αποτελέσματα της τουριστικής προβολής είναι ορατά.

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, η περιφέρεια ποντάρει στην ανάπτυξη της τουριστικής οικονομίας και ο άμεσος στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου πέραν των καλοκαιρινών μηνών. Όπλο της Ηπείρου το απαράμιλλο τοπίο, που συνδυάζει θάλασσα, ορεινούς όγκους, γαστρονομία με ποιοτική φιλοξενία, τόνισε ο περιφερειάρχης.

Την ίδια στιγμή, κρίσιμος παράγοντας για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Ήπειρο αναδεικνύεται το αεροδρόμιο στο Άκτιο, που μπορεί φέτος να κινείται ανοδικά σε σχέση με πέρυσι και να υποδέχεται πλέον πτήσεις τσάρτερ, ωστόσο -όπως σημείωσε ο κ. Καχριμάνης- εξακολουθεί να είναι ένα πρόβλημα για την περιφέρεια, σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα. Όπως τονίστηκε δεν υπάρχει προγραμματισμένη γραμμή από το Ελευθέριος Βενιζέλος, που θα έδινε άλλον αέρα στον προορισμό.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρεπορτάζ που προβλήθηκε την Τρίτη στο βραδινό δελτίο του ΑΝΤ1: