Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2014 02:10

Αποκρουστικές εικόνες στο Μνημείο του Ζαλόγγου

Αποκρουστική είναι η εικόνα που αντιμετωπίζουν όσοι επιχειρήσουν να επισκεφτούν το μνημείο του Ζαλόγγου, αφού ακόμη και σήμερα περιφέρονται και σταυλίζονται κοπάδια ζώων που υπάρχουν στην περιοχή με αποτέλεσμα τα σκαλιά προς το μνημείο να είναι γεμάτα με περιττώματα.

Όπως μας κατήγγειλαν την περασμένη Κυριακή γκρουπ τουριστών που είχε προγραμματίσει να επισκεφτεί το μνημείο, αμέσως μετά την επίσκεψή τους στο Σούλι, επιχείρησε να ανέβει στο μνημείο ωστόσο στα μέσα της διαδρομής γύρισαν πίσω λόγω της αποκρουστικής εικόνας αλλά και της μυρωδιάς και ακύρωσαν την επίσκεψή τους.

DSCN3267

Είναι προφανές πως η περίφραξη μόνο περιμετρικά του μνημείου δεν αρκεί και παρά τις συνεχείς επισημάνσεις από επισκέπτες και φορείς για τις εικόνες ντροπής σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της περιοχής, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σοβαρή προσπάθεια για να δοθεί λύση.

DSCN3266

Να σημειώσουμε πως προβλήματα με τις «επισκέψεις» ζώων υπάρχουν και στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης και το περασμένο Καλοκαίρι η ΛΓ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων είχε ζητήσει την παρέμβαση κάθε αρμόδιου φορέα αλλά και του εισαγγελέα Πρέβεζας προκειμένου επιτέλους να μπει ένα τέλος στην παρουσία των απρόσκλητων τετράποδων που σχεδόν καθημερινά... επισκέπτονται τον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπη τα οποία όχι μόνο ρυπαίνουν τον χώρο με ακαθαρσίες αλλά προκαλούν και ζημιές στις αρχαίες τοιχοποιίες.

Το μόνο ευχάριστο νέο για την περιοχή είναι ότι βρέθηκε λύση και ο αρχαιολογικός χώρος της Κασσώπης θα λειτουργήσει και πάλι κανονικά, τουλάχιστον για τους Καλοκαιρινούς μήνες. Μένει να δούμε επιτέλους να λαμβάνονται και σοβαρά μέτρα προστασίας των μνημείων της περιοχής...