Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 03:51

Κόντρα Δήμων της Ηπείρου με αφορμή τα σκουπίδια

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας βρίσκεται σε ανοικτή κόντρα με την εταιρία που διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ Κορύτιανης, όπου καταλήγουν τα απορρίματα από τους «Καλλικρατικούς» Δήμους της Ηγουμενίτσας και των Φιλιατών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα εναπόθεσής τους, καθώς η εταιρία αποφάσισε να κλείσει τον ΧΥΤΑ.

Στον Δήμο Ηγουμενίτσας θεωρούν πως πρέπει να συνδράμουν οι Δήμοι Σουλίου, Πάργας και Πρέβεζας, που διοικούν τον ΦΟΔΣΑ Καρβουναρίου και να πάνε στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου τα απορρίματα, αφού -όπως υποστηρίζουν- ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ κατασκευάστηκε να λειτουργεί ως διανομαρχιακός.

Οι τρεις Δήμοι βέβαια είχαν σοβαρές ενστάσεις επ' αυτού, καθώς πιστεύουν ότι ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου θα κορεστεί σύντομα, εφόσον δέχεται επιπλέον μεγάλο όγκο απορριμάτων και θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα.

Για να γεφυρωθεί το... χάσμα απόψεων ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης συγκάλεσε σύσκεψη πριν δύο ημέρες, στην οποία εκφράστηκαν οι αντίθετες απόψεις. Αποφασίστηκε προσωρινά ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου να δέχεται τα απορρίματα των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλατών και με το πέρας 10 ημερών να επανεξεταστούν τα δεδομένα.