Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 01 Ιουλίου 2012 10:37

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών που δρούσε στην περιοχή μας

Χθες τα ξημερώματα (30-6-2012) οι άνδρες του λιμενικού σώματος εντόπισαν ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, στην παραλία Καραβοστάσι Ηγουμενίτσας, σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 27 αλλοδαποί, στερούμενοι νομίμων εγγράφων παραμονής στη χώρα, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Όπως πρόεκυψε, οι ανωτέρω μετανάστες θα μεταφέρονταν στην Ιταλία, έχοντας καταβάλει έκαστος το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ σε διακινητές.

Το περιστατικό αυτό στάθηκε αφορμή, να ξετυλιχθεί το... κουβάρι της υπόθεσης και έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των αρχών να εξαρθρωθεί οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία, που δρούσε εδώ και ένα χρόνο στην περιοχή μας.

Ειδικότερα, από Αστυνομικούς της Υ.Α. Ηγουμενίτσας, συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί (2 υπήκοοι Βουλγαρίας και 1 Ιράκ), γιατί οργάνωσαν και πραγματοποίησαν τη μεταφορά των συλληφθέντων μεταναστών, ενώ από κοινού με ακόμη 2 υπηκόους Ιράκ, κατά το τελευταίο τουλάχιστον έτος, συνέστησαν δομημένη ομάδα με διαρκή δράση, με σκοπό τη μεταφορά παρανόμων μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία. Αρχηγικό ρόλο στην ομάδα αυτή φέρεται να έχει ένας εκ των υπηκόων Βουλγαρίας, ο οποίος κατείχε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Βουλγαρίας, ενώ ο δεύτερος υπήκοος Βουλγαρίας βρέθηκε καταχωρημένος στη βάση δεδομένων «schengen», ως αλλοδαπός αναζητούμενος, προκειμένου συλληφθεί και εκδοθεί στη χώρα του.