Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 12:15

Ανάκληση του διαγωνισμού για τη ΔΩΔΩΝΗ ζητούν οι κτηνοτρόφοι και οι Ενώσεις της Ηπείρου

Τις επόμενες κινήσεις τους για να μπλοκάρουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗ καθόρισαν την Τρίτη που μας πέρασε οι κτηνοτρόφοι και οι Ενώσεις της Ηπείρου, στην πανηπειρωτική σύσκεψη που έγινε στα Ιωάννινα, στα γραφεία της γαλακτοβιομηχανίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών, πολιτικών και κοινωνικών φορέων. Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, οπότε τα χρονικά περιθώρια «στενεύουν».

Έπειτα από αρκετές τοποθετήσεις, ομοφωνία για μια κοινή στρατηγική δεν υπήρξε, ωστόσο οι εμπλεκόμενοι κατέληξαν σε μια απόφαση που εμπεριέχει τις προτάσεις τόσο του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού όσο και των Ενώσεων: Oι μεν κτηνοτρόφοι ζητούν να ανακληθεί άμεσα ο διαγωνισμός και η εταιρεία να περάσει στα χέρια τους (για την ακρίβεια, στον έλεγχο του Συνεταιρισμού), οι δε Ενώσεις επιμένουν στην τήρηση του καταστατικού που σημαίνει να δοθούν οι μετοχές της ΑΤΕ στις Ενώσεις της Ηπείρου.

Ως πρώτη προτεραιότητα θα τεθεί το «πάγωμα» του διαγωνισμού και, σε δεύτερο χρόνο, θα ζητηθεί -για άλλη μια φορά- να υπάρξει εφαρμογή του καταστατικού της εταιρείας (να δοθούν οι

μετοχές στις Ενώσεις και τους κτηνοτρόφους σε μία αξία λογιστική ή ονομαστική, που θα συμφωνηθεί μεταξύ των συνεταίρων.