Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012 19:54

Συναντήσεις Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στρ. Ιωάννου

Επίσκεψη Συλλόγου Τριτέκνων Πρέβεζας στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου

Την Τετάρτη 7-3-2012 επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου πραγματοποίησε το Δ.Σ. του Συλλόγου Τριτέκνων Πρέβεζας προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα των τριτέκνων στην δύσκολη οικονομική συγκυρία αλλά και για τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου.

Ο κ. Στράτος Ιωάννου, όντας και ο ίδιος τρίτεκνος, εξήρε το έργο του συλλόγου και δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στις ενέργειες που αναλαμβάνει. «Σ’ αυτήν την αντίξοη οικονομική συγκυρία η ελληνική οικογένεια και ιδιαιτέρως οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες βλέπουν τα προβλήματά τους να αυξάνουν επικίνδυνα. Η στήριξη της Ελληνικής οικογένειας και ιδιαιτέρως των τριτέκνων και πολυτέκνων πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα της πολιτείας. Εμείς στεκόμαστε δίπλα τους και προσπαθούμε να τους ενισχύουμε έμπρακτα σε κάθε περίπτωση.»

Συνάντηση με τον Διοικητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού

Την ίδια ημέρα ο Αντιπεριφερειάρχης είχε συνάντηση με τον Διοικητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού κ. Ν. Βάρθη. Συζήτησαν θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της σχολής, τις κτιριακές υποδομές και την αναβάθμισή τους, όσο και στην ανάγκη προμήθειας νέων μηχανημάτων και εξοπλισμού, ώστε να ανταποκρίνεται στα standards της διεθνούς ναυσιπλοΐας. Ο κ. Στράτος Ιωάννου ανέφερε πως, παρά το ότι η αναβάθμιση της Ακαδημίας δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, αποτελεί προτεραιότητά της, καθώς πρόκειται για το φυτώριο των ναυτικών μας αλλά και για σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και της λειτουργίας της πόλης, οργανικό δε τμήμα της οικονομικής της ζωής. Η Π.Ε Πρέβεζας θα συμβάλλει με την τεχνογνωσία της στην διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ για την Ακαδημία. Ο Διοικητής της Ακαδημίας ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την αμέριστη υποστήριξή του στη σχολή.

Συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας

Ακολούθως, τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας συνάντησαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Α. Τσούτσης, συνοδευόμενος από τον Δ/ντη Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Π. Βαζάκη, τον Δ/ντη Διοικητικής Υπηρεσίας κ. Β. Παππά και τον Προϊστάμενο Μηχανογραφικού τμήματος κ. Θ. Ανωγειάτη. Εξέθεσαν στον Αντιπεριφερειάρχη τα προβλήματα του νοσοκομείου, ως προς τις υποδομές και τον εξοπλισμό και ζήτησαν τη συνδρομή και την τεχνογνωσία της Περιφέρειας για την υποβοήθηση της συμμετοχής του νοσοκομείου σε Ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης. Ο κος Στράτος Ιωάννου εξήρε τη συνεισφορά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που κάτω από αντίξοες συνθήκες δίνει τον καλύτερο εαυτό του για την υπηρέτηση της δημόσιας υγείας στην περιοχή μας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας τόνισε ότι πάγια θέση είναι η ίδρυση νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα. Ωστόσο, η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας κάνει προσπάθειες για να ενισχύσει την υπάρχουσα υποδομή του νοσοκομείου και τον ιατρικό εξοπλισμό, παρά το ότι δεν ανήκει στην αρμοδιότητα και στον τομέα ευθύνης της. Ο κ. Ιωάννου δήλωσε ότι η τεχνογνωσία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας στην άντληση χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα και το ΕΣΠΑ είναι στη διάθεση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, και θα υπάρξει στενή συνεργασία για την εξασφάλιση για το νοσοκομείο της Πρέβεζας των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων.