Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012 20:14

Eσπερίδα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της γυναίκας από το Επιμελητήριο Άρτας

Το Επιμελητήριο Άρτας και το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), διοργάνωσαν εσπερίδα, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της γυναίκας, με θέμα: Η Γυναίκα, παράγοντας της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Επιμελητήριο Άρτας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ηχώ της Άρτας" σκοπός της εσπερίδας ήταν να γίνει γνωστό το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Επιχειρηματιών και τις δράσεις του με την κ. Σοφία Οικονομάκου Εκπρόσωπο του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, να δηλώνει πως το μυστικό της επιτυχίας της επιχειρηματικότητας είναι το δίκτυο και η συνεργασία. Η κα Οικονομάκου ήταν η επίσημη καλεσμένη του Επιμελητηρίου Άρτας και η κεντρική εισηγήτρια της εσπερίδας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Παπάζογλου καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους και επισήμανε για την συμβολή των γυναικών επιχειρηματιών στην οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας, αν και το ποσοστό τους παραμένει χαμηλό συγκριτικά με τους άνδρες. Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Άρτας είπε ο κ. Παπάζογλου, θα προσπαθήσει όπως μπορεί να στηρίξει ενέργειες και δράσεις που θα βοηθήσουν τις επίδοξες γυναίκες επιχειρηματίες.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρεβέζης κ. Γιάννης Γιαμάς και ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Ηλίας Κοίλιας. Στην εσπερίδα συμμετείχαν, σύμβουλοι του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Άρτας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκ μέρους του Δήμου Αρταίων παρέστη η Αντιδήμαρχος Βίκυ Μητρογιώργου και εκ μέρους του Δήμου Ν. Σκουφά η Αντιδήμαρχος Ροζίνα Βαβέτση.

Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και Σύμβουλοι Επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα, η εκπρόσωπος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά στο Δίκτυο, η εκπρόσωπος της Λάρισας, η εκπρόσωπος της Πρέβεζας κ. Κωνσταντινίδη Αγγελική, η εκπρόσωπος της Αιτωλοακαρνανίας κ. Α. Λανάρα, επιχειρηματίες της περιοχής και αρκετές γυναίκες.

Την έναρξη της εσπερίδας έκανε η κα Μαρία Παπαβασιλείου μιλώντας για την έννοια της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Η κ. Σοφία Οικονομάκου, Πρόεδρος του Δικτύου, παρουσίασε το Δίκτυο και τις δράσεις του και ανέπτυξε τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η Περιφέρεια από την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την οργάνωση Συνεταιριστικών Μονάδων από γυναίκες.

«Φέρτε κοντά σας τους λάτρεις της φύσης, δείξτε τους πως μαζεύουν την ελιά και πως τρυγούν τα αμπέλια, πως διαλέγουν τα κάστανα, οδηγήστε τους στα μονοπάτια των υπέροχων βουνών μας δείξτε τους τα καταφύγια των πουλιών και αφήστε τους να κάνουν rafting στα ορμητικά ποτάμια μας. Δείξτε τους τα έθιμά μας, τις γιορτές μας, πάρτε τους στα πανηγύρια μας να μάθουν πως διασκεδάζει ο Έλληνας της υπαίθρου», είπε η κ. Οικονομάκου μεταξύ άλλων στην ομιλία της.

Να εκμεταλλευτούμε αυτά που απλόχερα μας έδωσε η φύση και έχουμε ήδη δημιουργήσει είπε η κ. Οικονομάκου: το εξαίρετο κλίμα μας, τον ουρανό και τη θάλασσα, την υπέροχη φύση, τα βότανα και τα φυτά μας, το μέλι μας, το κρασί, το τσίπουρο, το λάδι μας, που είναι το καλλίτερο στον κόσμο, τη μεσογειακή διατροφή μας, την πολιτιστική μας κληρονομιά, με τις υπέροχες εκκλησιές και τα γεφύρια, για να μην αναφερθώ στα αρχαιολογικά ευρήματα.

Στη συνέχεια η κ. Οικονομάκου παρουσίασε DVD με δραστηριότητες που έχουν αναπτυχτεί από ιδιώτες σε περιοχές της περιφέρειας και έχουν επιτύχει, όπως είναι η οικοτεχνία, η οργάνωση βιολογικών καλλιεργειών, τα παραδοσιακά τουριστικά καταλύματα, η ξενάγηση στην πανέμορφη και ενδιαφέρουσα Ελληνική φύση και η λειτουργία συνεταιρισμών, που έχουν δώσει νέα πνοή στην Ελληνική Περιφέρεια