Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 18:07

Προσπάθεια διοχεύτευσης παράνομων κτηνιατρικών σκευασμάτων μέσω ελληνοαλαβανικών συνόρων

Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για την καταστολή του λαθρεμπορίου και της παράνομης εισαγωγής και διακίνησης προϊόντων στη χώρα, οι υπάλληλοι του Τελωνείου Κακαβιάς σημείωσαν τις παρακάτω επιτυχίες:

α) Μετά την διενέργεια σχετικού ελέγχου εντόπισαν σε εσωτερική κρύπτη στο χώρο αποσκευών λεωφορείου, που οδηγούσε Αλβανός υπήκοος, με αλβανικό αριθμό κυκλοφορίας και προορισμό την Ελλάδα, επιμελώς κρυμμένα πέντε τεμάχια κτηνιατρικών σκευασμάτων και προέβησαν στην δέσμευσή τους. Αφού διακριβώθηκε από το Τμήμα Ελέγχου Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Ελέγχου Παραγωγής και Κυκλοφορίας Προϊόντων του Ε.Ο.Φ. ότι τα ανωτέρω εμπορεύματα δεν διέθεταν άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα, προχώρησαν στην κατάσχεσή τους, ενώ θα υποβληθεί και μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

β) Μετά την διενέργεια σχετικού ελέγχου εντόπισαν Αλβανό υπήκοο, που αποπειράθηκε να διέλθει τα ελληνοαλβανικά σύνορα με προορισμό την Αλβανία, με ρυμουλκό (τράκτορα) και επικαθήμενο ψυκτικό θάλαμο αλβανικών πινακίδων κυκλοφορίας. Αφού διαπίστωσαν ότι ο ψυκτικός θάλαμος έφερε εγχάρακτο αριθμό πλαισίου διαφορετικό από τον αναγραφόμενο στην άδεια κυκλοφορίας, προέβησαν στη δέσμευση του φορτηγού. Κατόπιν έρευνας στο σύστημα Schengen, προχώρησαν σε κατάσχεση του ρυμουλκό, του επικαθήμενου ψυκτικού θαλάμου, των πινακίδων κυκλοφορίας και των αλβανικών αδειών κυκλοφορίας, ενώ θα υποβληθεί και μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.