Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 11:31

ΜΑΤ και τρομοκρατία κατά των απεργών στη «Γενική Ανακύκλωση ΑΕ» στα Γιάννενα (pics)

Με τα ΜΑΤ και την τρομοκρατία επιχειρούν εργοδοσία και κυβέρνηση να σπάσουν τη νέα 48ωρη απεργία των εργαζομένων που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών.

eikona1

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε προσαγωγές τεσσάρων συνδικαλιστών εκπροσώπων από σωματεία της περιοχής του συμπαραστέκονται στους απεργούς, ενώ οι εργαζόμενοι σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από το εργοστάσιο. 

Μιλώντας πριν λίγη ώρα στο webradio 902.gr ο Χρήστος Λάζος από την επιτροπή αγώνα των απεργών, κατήγγειλε την παρουσία των ΜΑΤ επιρρίπτοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση που στηρίζει την εργοδοσία ενάντια στο δικαίωμα για δουλειά με δικαιώματα των εργαζομένων.

Για το θέμα έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. 

Στο πλευρό των απεργών είναι σωματεία, σύλλογοι και φορείς της πόλης ενώ οι σύλλογοι των ΟΤΑ σε ένδειξη συμπαράστασης, αποφάσισαν να μην συλλέξουν και να μην παραδώσουν ανακυκλώσιμα υλικά για όσο διάστημα διαρκεί η απεργία.

eikona2

Συγκεκριμένα, αποφάσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων στην ανακύκλωση έχουν πάρει μέχρι στιγμής:

Το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωαννίνων

Το Σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου «Χατζηκώστα»

Ο Σύνδεσμος ηλεκτρολόγων Ιωαννίνων - Ηπείρου

Ο Σύλλογος γυναικών Ν. Ιωαννίνων

Οι Σύλλογοι εργαζομένων ΟΤΑ Πρέβεζας και Ιωαννίνων.

 

Πηγή: 902.gr

 

Ανακοίνωση συμπαράστασης στους απεργούς έχει εκδώσει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηπείρου.