Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 16:38

Αστυνομική επιχείρηση και προσαγωγές στην Εγνατία Οδό (photo)

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας από όλη την Ήπειρο είχαν σπεύσει στην Εγνατία Οδό το πρωί της Τετάρτης, με στόχο να λύσουν το μπλόκο στον κόμβο Κουτσελιού, που είχαν στήσει οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε άθλιες συνθήκες στον Κατσικά.

Από τον Εισαγγελέα έχει δοθεί εντολή να ανοίξει άμεσα η Εγνατία Οδός και η Αστυνομία ζήτησε από τους πρόσφυγες να αποχωρήσουν ειρηνικά. Εκεί βρισκόταν Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Παντελής Κολόκας. Όταν οι προσπάθειες για διαπραγματεύσεις απέβησαν άκαρπες οι δυνάμεις της Αστυνομίας ξεκίνησαν επιχείρηση κατά τις 2 το μεσημέρι για να απομακρύνουν τους πρόσφυγες από το οδόστρωμα με τους τελευταίους να απαντούν ρίχτοντας πέτρες.
Η Αστυνομία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε προσαγωγές, 27 στον αριθμό, ενώ έχουν προσαχθεί και μέλη ισπανικής ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στον καταυλισμό.
Οι πρόσφυγες που επέστρεψαν στον καταυλισμό προκάλεσαν ζημιές στο αστυνομικό φυλάκιο που βρίσκεται στην είσοδο και απαιτούν να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

 

Πηγή ρεπορτάζ: Vimanews.gr

Video: epirus-tv