Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 18:08

«Μασάζ» σε κτηνοτρόφους της Ηπείρου με δέλεαρ 1.000 λιβαδικές μονάδες

*Αναδημοσίευση από το ρεπορτάζ του agronews.gr

Με «μασάζ» στην εκλογική πελατεία του κυβερνώντος κόμματος και ειδικά στους κτηνοτρόφους της Ηπείρου, κύλησε η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Ιουνίου στα Γιάννενα με οργανωτή την κομματική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής.

kosmos giannena kthnotrofia

Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τον πόνο των κτηνοτρόφων για τις μεγάλες απώλειες κοινοτικών ενισχύσεων λόγω της άδικης κατανομής αλλά και της κακοδιαχείρισης στο θέμα των βοσκοτόπων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ως κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης, έκανε λόγο για 1.000 λιβαδικές μονάδες οι οποίες θα τεθούν στη διάθεση των κτηνοτρόφων της περιφέρειας και θα καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες για βόσκηση αλλά και το ψηφιακό υπόβαθρο για την αναγνώριση δικαιωμάτων.

Την εκδήλωση σημάδεψε η έντονη αντιπαράθεση του υπουργού με την δυναμική κτηνοτρόφο και πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, Μυρτώ Λύκα, η οποία αναφέρθηκε με δριμύτητα στην κυβερνητική πολιτική που θέλει τους αγρότες να επιστρέφουν, όπως είπε, το 65% του εισοδήματός τους στο κράτος.

Στην απάντησή του ο υπουργός προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις κάνοντας λόγο για το εργόσημο που εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα, ενώ έντονη αντίδραση προκάλεσε και η αναφορά του ότι το 90% των αγροτών δεν επιβαρύνεται από τα μέτρα.

Κατά τα λοιπά ο κ. Αποστόλου αναφέρθηκε για τη δύναμη της φέτας που συνεχίζει να είναι κατοχυρωμένη στην Ευρώπη, όχι όμως και στις Τρίτες χώρες και τη μελέτη από ειδική επιτροπή του θέματος για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και για τις πληρωμές εξισωτικών αποζημιώσεων μέχρι τέλος Ιουνίου και βιολογικής κτηνοτροφίας τον επόμενο μήνα.  

Στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Νίκος Αντώνογλου, έδωσε το περίγραμμα των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων που παρέχει στους κτηνοτρόφους το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, με ιδιαίτερη αναφορά στα νέα Σχέδια Βελτίωσης.  

Δείτε ΕΔΩ την ομιλία του Υπουργού

Δείτε ΕΔΩ την ομιλία του κου Καχριμάνη